Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Al ruim 700.000 euro subsidie toegekend voor zonne-energie in kader van Groningse bevingsregeling

Al ruim 700.000 euro subsidie toegekend voor zonne-energie in kader van Groningse bevingsregeling

Werd in april bekend dat bijna 5.000 huiseigenaren in het Gronings aardbevingsgebied gebruik maken van subsidie om zonnepanelen te plaatsen, is nu bekend dat er ruim 700.000 euro subsidie toegekend is.

Co2ntramine, een platform ter bevordering van duurzame energie in Noord-Nederland, meldt het bedrag op basis van gegevens van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De maximale subsidie die bewoners van het bevingsgebied kunnen krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen of zonnecollectoren is 4.000 euro. SNN zou volgens het platform schatten dat 60 tot 80 procent van de post ‘zonnepanelen en zonnecollectoren’ naar zonnepanelen gaat.

Voor een periode van 5 jaar is voor alle besparingsmaatregelen bij elkaar,  van HR++(+)-glas tot vloer-, muur-, gevel- en dakisolatie en zonne-energie, is 125 miljoen euro beschikbaar. Eind vorig jaar werden de eerste huizen van zonne-energiesystemen voorzien.

Afgelopen week werd al bekend dat netbeheerder Enexis het aantal zonnepanelen in Groningen in 2015 met 59 procent heeft zien toenemen, grotendeels door de subsidieregeling.
 

 

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
Zonmaat zoekt:

Planner

Zonmaat zoekt een Planner
Fulltime • Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!