Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AH Vrij voorziet in helft van energiebehoefte met 566 zonnepanelen

AH Vrij voorziet in helft van energiebehoefte met 566 zonnepanelen

AH Vrij Groen, Grond en Infra in Wateringen heeft ruim 1.700 vierkante meter zonnepanelen, 566 stuks, aangelegd op het dak van haar loods. Hiermee wekt de organisatie de helft van de jaarlijkse energiebehoefte op.

De Westlandse wethouder Theo Duijvestijn, met onder meer Economische Zaken en Duurzaamheid in zijn portefeuille, stelt de zonnepaneleninstallatie op 24 augustus 2015 officieel in gebruik. Elektravon en Wattco plaatsten tussen 10 tot 15 augustus de 566 zonnepanelen. Die leveren jaarlijks zo’n 142.500 kilowattuur op.

AH Vrij-directeur Jan Vrij: 'Met een zonnepaneleninstallatie van deze omvang zijn we een voorloper in de gemeente Westland. Onze inspanningen zijn erop gericht dat we als organisatie minder energie en water verbruiken, minder CO2 uitstoten, minder afval produceren, de keten verduurzamen en een aantrekkelijkere opdrachtgever en werkgever zijn. We streven ernaar om in 2025 energieneutraal te werken. Dat betekent dat we dan geen energie meer inkopen en de energie die ons machinepark verbruikt compenseren met de energie die we opwekken met natuurlijke bronnen.'

Het opwekken van zonne-energie is de tweede stap van AH Vrij naar energie-onafhankelijkheid. De eerste investering daartoe deed de organisatie vorig jaar met de aanleg van een houtkachel, vlak na de ingebruikname van het nieuwe bedrijfspand op de Stoelmatter in april 2014. Toen al sprak de directeur de ambitie uit om op korte termijn te verduurzamen. De houtkachel verbrandt houtsnippers die vrijkomen uit de eigen projecten en verwarmt zo de werkplaats, de kantoren en de loodsen op een duurzame manier.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
VAMAT zoekt:

Medewerker Technical Support

VAMAT zoekt een Medewerker Technical Support
Fulltime • Utrecht
Zonmaat zoekt:

Technisch projectmanager zonnepanelen

Zonmaat zoekt een Technisch projectmanager zonnepanelen
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!