logo
wvhj2023
© Enphase
© Enphase
11 juli 2024

Enphase maakt met nieuw product zonnepanelen voor huurders en starters toegankelijker

Enphase Energy introduceert de IQ Combiner Lite. Het nieuwe product maakt zonnepanelen toegankelijker voor sociale huurwoningen en koopwoningen van starters.

De IQ Combiner Lite maakt het mogelijk om een zonnepaneelinstallatie tegen lagere kosten te plaatsen, op te starten en te onderhouden.

Combinatie van technologieën
‘Voor installateurs is het slimmer, eenvoudiger en efficiënter te installeren en onderhouden’, legt Friso van Lierop, productspecialist bij Enphase Energy, uit. ‘De IQ Combiner Lite is een combinatie van meerdere technologieën: een plug-and-play box met een voorbedrade IQ Gateway, IQ Relay en Mobile Connect. De IQ Gateway overbrugt de communicatie tussen de micro-omvormers op het dak en de monitoringsoftware in de Enphase Cloud.’

Kleinschalig zonne-energiesysteem
Omdat verschillende technologieën in één compacte behuizing zijn geplaatst, is het systeem gemakkelijker te gebruiken. Doordat de inbedrijfstelling minder kosten met zich meebrengt, is het systeem geschikt voor betaalbare woningen die een kleinschalig zonne-energiesysteem nodig hebben.

‘Woningcorporaties, projectontwikkelaars en huiseigenaren staan de komende jaren voor een grote verduurzamingsuitdaging en het is belangrijk om ook betaalbare woningen van zonne-energie te kunnen voorzien,’ vertelt Joris Hauwert, manager Bouwkwaliteit bij BPD Property Development. ‘Daarvoor zijn energiesystemen nodig die snel en tegen relatief lage kosten geplaatst en in bedrijf gesteld kunnen worden, en ook efficiënt onderhouden kunnen worden.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de IQ Combiner Lite te verkrijgen is.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten