logo
wvhj2023
© Oleksandr Berezko | Dreamstime.com
© Oleksandr Berezko | Dreamstime.com
10 juli 2024

CrossRoads start derde subsidiecall voor mkb Vlaanderen en Zuid-Nederland

Het subsidieprogramma CrossRoads Vlaanderen-Nederland kondigt een derde call aan voor midden- en kleinbedrijven (mkb / kmo’s) rond duurzaam ondernemen, duurzame energie en industrie 4.0.

In een eerdere call van CrossRoads werd onder meer een project van Biosphere Solar en Soltech geselecteerd. De 2 bedrijven willen een antwoord vinden op de toekomstige afvalstroom van zonnepanelen die moeilijk te recyclen zijn door een circulair zonnepaneel te ontwikkelen.

Minimaal 50 projecten
CrossRoads Vlaanderen-Nederland stimuleren samenwerking tussen mkb-bedrijven en kmo’s over de grenzen heen. Het subsidieprogramma ondersteunt ondernemingen bij het vinden van een partner over de grens en subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan onder meer de energietransitie.

De derde oproep opent op 26 augustus en bedrijven kunnen een aanvraag indienen tot en met 4 oktober. Na sluiting van het digitale loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. De projecten die als beste uit de tender komen, ontvangen subsidie. Elk samenwerkingsproject omvat minimaal 1 Vlaamse kmo en 1 Zuid-Nederlands mkb. Het subsidiepercentage bedraagt 50 procent met een maximum van 250.000 euro per project. De ambitie is om minimaal 50 innovatieprojecten te selecteren met daarin minstens 125 ondernemingen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten