logo
wvhj2023
© SolarEdge
© SolarEdge
25 juni 2024

SolarEdge onthult nieuwe generatie omvormer voor zonnepanelen en thuisbatterij

SolarEdge heeft op de vakbeurs Intersolar Europe in München de NextGen 3PH Solution gepresenteerd: een nieuwe 3-fase-omvormer voor zonnepanelen en een thuisbatterij. Ze komen in de tweede helft van 2025 op de markt.

De NextGen 3PH Solution is ontworpen om een hogere vermogensklasse tot 20 kilowatt te bereiken.

Lager gewicht
Door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van siliciumcarbide (SiC)-schakelaars, zal naar verwachting de grootte en het gewicht van de nieuwe omvormer per kilowatt fors verminderen. Daarmee wordt volgens de fabrikant de hoogste efficiëntie en vermogensdichtheid op de markt in deze omvormercategorie behaald. De omvormer ondersteunt ook het draadloze netwerk van SolarEdge Home.

De batterij van SolarEdge heeft een modulair ontwerp om de prestaties van elke eenheid afzonderlijk te optimaliseren. Dit gebeurt door nieuwe en oude batterijmodules automatisch te balanceren. De batterij is daardoor flexibel en schaalbaar. De NextGen 3PH Solution omvormer is ontworpen om meer energie op te wekken voor een hogere piekefficiëntie, terwijl dit ook wordt geoptimaliseerd tijdens een laagvermogensontlading van de batterij. Zo maximaliseren grotere systemen het eigen verbruik.

Energieoptimalisatie
Het systeem is gebouwd om de SolarEdge Home Backup Interface te ondersteunen en maakt batterij-back-ups voor meerdere dagen mogelijk. Samen met het energieoptimalisatiesysteem SolarEdge ONE is de omvormer en batterijoplossing ook ontworpen om de voordelen van dynamische energietarieven te maximaliseren.

Voor installateurs vereenvoudigt en verkort de NextGen 3PH Solution de installatietijd, het onderhoud en de inbedrijfstelling. ‘Onze volgende generatie residentiële systemen worden geoptimaliseerd en liggen volledig in lijn met de Europese markten voor grotere pv- en opslagsystemen’, besluit Ido Ginodi, chief product officer bij SolarEdge. ‘In combinatie met onze geavanceerde software voor energiebeheer geloven we dat we sterk gepositioneerd zijn om een gedifferentieerde oplossing te bieden in dit segment.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke omvormers van SolarEdge nu al te verkrijgen zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten