logo
wvhj2023
© Enercap
© Enercap
17 juni 2024

BeGreen start met verkoop van nieuwe thuisbatterij EnWall met solid-state-technologie

BeGreen start in Nederland met verkoop van de thuisbatterij EnWall. De batterij die gebaseerd is op solid-state-technologie is beschikbaar in een 1- en 3-fase-variant en kent een opslagcapaciteit van 10 kilowattuur.

De thuisbatterij EnWall van fabrikant Enercap uit de Verenigde Arabische Emiraten wordt geleverd met 15 jaar productgarantie en zou gedurende deze periode geen degradatie van het vermogen kennen.

Grafeen
Bovendien zou de laadsnelheid fors hoger zijn dan bij een traditionele batterij. EnWall is voorzien van op grafeen gebaseerde technologie voor energieopslag. Deze methode verbetert de efficiëntie en betrouwbaarheid door gebruik te maken van de eigenschappen van grafeen.

De solid-state-batterij biedt volgens de fabrikant aanzienlijke veiligheidsvoordelen ten opzichte van de traditionele lithiumbatterijen doordat de vloeibare geleider uit de accu is gehaald. Daardoor zou er geen brand- en explosiegevaar meer zijn.

App
De EnWall-batterij kan daarnaast direct communiceren met laadpalen voor elektrische auto’s. Via een mobiele app is het mogelijk de thuisbatterij te allen tijde te monitoren en besturen.

De thuisbatterij  heeft een compact ontwerp en is eenvoudig te installeren. Ze kan standalone functioneren of geïntegreerd worden met een zonnepanelensysteem. Tot slot is het energieopslagsysteem modulair, waardoor het in een latere fase altijd uitgebreid kan worden.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten