logo
wvhj2023
© Eneco
© Eneco
13 juni 2024

Dordrecht krijgt batterij van 90 megawattuur

Projectontwikkelaar Dispatch gaat in Dordrecht een batterij met een vermogen van 45 megawatt en een opslagcapaciteit van 90 megawattuur bouwen. Eneco gaat de batterij op de energiemarkten inzetten.

De batterij bestaat uit 144 cubes van Fluence, komt te staan in het havengebied van Dordrecht op een terrein van 6.000 vierkante meter en is volgens het bedrijf het grootste standalone batterijopslagsysteem van Nederland. Grotere batterijen zijn echter al op komst, want Tomorrow Energy heeft een vergunning voor een batterij van 360 megawattuur in de Eemshaven en Begro Energy Projects werkt aan de komst van een batterij van 1 gigawattuur in de Noordoostpolder.

Netstabilisatie
Het energieopslagsysteem van Dispatch wordt straks ingezet voor netstabilisatie en gebruikt daarvoor energie uit hernieuwbare-energiebronnen. Eneco gaat de batterij de komende jaren inzetten voor het managen van de verschillen in vraag en aanbod op de energiemarkten en de batterij aansturen om de balans te handhaven zonder de lokale congestie te vergroten.

Dispatch werkt voor het project samen met infrastructuurfonds EPICo², Macquarie Capital, en kredietverstrekker ABN Amro. Equans Nederland draagt zorg voor de engineering en constructie van het energieopslagsysteem.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten