logo
wvhj2023
© Tomorrow Energy
© Tomorrow Energy
20 februari 2024

Vergunning Tomorrow Energy voor batterij van 360 megawattuur

Tomorrow Energy heeft van de gemeente Het Hogeland een vergunning gekregen voor de realisatie van een batterij in de Eemshaven met een vermogen van 180 megawatt en een opslagcapaciteit van 360 megawattuur.

Het project ‘Holland Battery 1’ wordt direct aangesloten op het TenneT-station in de Eemshaven en zal in 2027 in gebruik worden genomen.

Holland Battery 1
De locatiekeuze is volgens Hakkan Yildirim van Tomorrow Energy geen toeval, omdat de Eemshaven de energiehub van Nederland is en zorgt voor een derde van de nationale energievoorziening.

‘We zijn ontzettend trots en dankbaar voor deze kans om hier een significant project te bouwen’, aldus Yildirim. ‘Het project bevindt zich nu in de volgende fase, waar intensieve samenwerking met diverse partners plaatsvindt voor de voorbereiding, planning, bouw en financiering van het systeem. Dit project is een bekroning op het werk van ons team en onderstreept onze toewijding om met Holland Battery 1 en andere initiatieven een belangrijke rol te spelen in de energietransitie van Nederland.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten