logo
wvhj2023
© Risen Energy
© Risen Energy
10 juni 2024

Risen Energy levert eerste hjt-zonnepanelen voor zonnepark in Nederland

Risen Energy heeft voor een eerste project in Nederland zijn heterojunctiezonnepanelen uitgeleverd. Het zonnepark van 300 kilowattpiek is gerealiseerd in samenwerking met Unisun Energy.

Het zonnepark ligt op een vitale infrastructuurlocatie. ‘Onze in massa geproduceerde Hyper-ion modules hebben strenge testen en certificeringen ondergaan die hun prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid bevestigen’, vertelt Yafeng Liu, Senior R&D-directeur van Risen Energy. ‘Wij hebben als eerste pv-fabrikant heterojunctie (hjt)-zonnepanelen in massaproductie genomen en daardoor lopen we voorop in het ontwikkelen van pv-producten met hoge bifaciale factoren en stabiele temperatuurcoëfficiënten. Dat is ideaal voor het maximaliseren van de stroomopwekking onder verschillende omgevingsomstandigheden. De hjt Hyper-ion-zonnepanelen verlagen hierdoor de genivelleerde energiekosten (lcoe) van het systeem aanzienlijk.’

3 gigawattpiek
Risen Energy heeft inmiddels wereldwijd meer dan 3 gigawattpiek hjt-zonnepanelen uitgeleverd verdeeld over bijna 40 verschillende landen. Risen Energy heeft een geïntegreerd R&D-model opgezet voor hjt-technologie, van siliciummaterialen tot pv-modules. De zonnepanelen hebben geen busbars, maken gebruik van ultradunne siliciumwafers en kennen een zilververbruik van minder dan 6 milligram per wattpiek.

De spanningsvrije Hyper-Link-interconnectietechnologie vergemakkelijkt de massaproductie. Op dit moment is de gemiddelde efficiëntie van de hjt-zonnecellen in massaproductie hoger dan 26 procent met een zonnepaneelvermogen van meer dan 715 wattpiek. De hjt-celstructuur is bovendien geschikt om tandemzonnecellen te vormen met perovskiet zonnecellen. De focus van de R&D-activiteiten van Risen Energy ligt op het verlagen van de kosten en het verhogen van de efficiëntie om concurrentievoordeel te behouden.

Risen Eenergy is tijdens de vakbeurs Intersolar in München van 19 tot en met 21 juni te bezoeken op stand A1.250 te bezoeken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten