logo
wvhj2023
© Oost NL
© Oost NL
4 juni 2024

Nieuw European Center for Flexible Energy Solutions gaat vol stroomnet aanpakken

Het nieuw opgerichte European Center for Flexible Energy Solutions gaat het Nederlandse congestieprobleem aanpakken en kennis over oplossingen voor het volle stroomnet delen in het buitenland.

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL is samen met Connectr, TenneT, Alliander, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Gelders Energieakkoord, VNO-NCW Midden, The Economic Board Arnhem-Nijmegen, gemeente Arnhem en provincie Gelderland de initiatiefnemer van de komst van het kenniscentrum.

Zonder netcongestie
De gedachte achter de oprichting is dat in Gelderland veel kennis beschikbaar is over alles wat te maken heeft met elektriciteit en het stroomnet. De kennis over netcongestie willen de stakeholders bundelen, delen en ontsluiten, zowel nationaal als internationaal.

Zo willen ze innovaties aanjagen, demonstraties geven en oplossingen toepassen. Oost NL, HAN, de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland hebben de komst van het nieuwe centrum aangekondigd tijdens de New Power Summit in de Arnhem Electricity Week. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we met krachtige bundeling van kennis, innovatie en financiering netcongestie samen kunnen oplossen’, aldus Wendy de Jong, algemeen directeur van Oost NL. ‘Samen innoveren, demonstreren en toepassen van oplossingen. Doe met ons mee. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendig energiesysteem, zonder netcongestie.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten