logo
wvhj2023
© Aggreko
© Aggreko
4 juni 2024

Aggreko schaalt investeringen in mobiele batterijen op tot 200 miljoen dollar

Aggreko, wereldwijd de grootste verhuurder van aggregaten, voert zijn investeringen in mobiele batterijen op tot 200 miljoen Amerikaanse dollar. Hiermee wordt onder meer de Europese batterijvloot uitgebreid.

De introductie van deze grotere Europese vloot van kleine, middelgrote en grote battery energy storage systems (bess) maakt deel uit van Aggreko’s Greener Upgrades-initiatief. Dat is gericht op het ondersteunen van klanten bij de overstap naar groenere oplossingen.

Veldproeven
Vorig jaar investeerde Aggreko Europe meer dan 140 miljoen Amerikaanse dolllar in zijn Greener Upgrades-portfolio, waarmee de vloot van nieuwe stoomketels, Stage V-generatoren, batterijopslagsystemen, olievrije luchtcompressoren en koelers werd uitgebreid.

Door veldproeven uit te voeren met klanten wil Aggreko naar eigen zeggen bedrijven helpen om early adopters te worden van nieuwe technologieën zoals batterijen.

Cruciaal onderdeel
‘Energieopslag wordt een cruciaal onderdeel van de energietransitie’, stelt Rodrigo Salim, Head of Product Line – Battery & Energy Storage bij Aggreko. ‘Veel organisaties in energie-intensieve industrieën beschikken echter mogelijk niet over het kapitaal, de infrastructuur of de vaardigheden om de technologie van de ene op de andere dag te introduceren. Zoals bij alle nieuwe technologieën is er altijd het risico welke te kiezen. We helpen bedrijven de beste oplossing te kiezen zonder risico van kapitaalinvesteringen. Veel industrieën maken hun overgang naar hernieuwbare energie en moeten binnen die overgang de balans vinden tussen intermitterend vermogen en een tekort aan vaardigheden. Door nauw samen te werken met klanten en groenere oplossingen zoals bess op huurbasis te bieden, kunnen we kansen voor onze klanten ontsluiten zodat zij hun eigen inspanningen op het gebied van decarbonisatie kunnen opschalen.’ 

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten