logo
wvhj2023
© SolaX Power
© SolaX Power
4 juni 2024

SolaX Power levert eerste batterij van 100 kilowattuur uit in Nederland

De Gerritshoeve in Hoofddorp heeft een primeur. Het restaurant is de eerste locatie buiten China waar het energieopslagsysteem Solax Aelio 50K geplaatst is.De batterij heeft een opslagcapaciteit van 100 kilowattuur.

Het gasloze restaurant moest elektrisch gaan koken. Netbeheerder Liander heeft echter geen extra netcapaciteit voor het bedrijf beschikbaar en daarom zou het restaurant niet kunnen openen.

Overproductie
Energie Intern heeft daarom de mogelijkheden bekeken om een energieopslagsysteem te plaatsen om de momenten dat er te weinig stroom zou zijn op te vangen, en zo te zorgen dat het restaurant alsnog open zou kunnen gaan.

Om dit te berekenen, is er gebruikgemaakt van een uitgebreide calculator die is ontworpen door Energie Intern. De calculator berekent onder andere de tekorten op de netaansluiting en neemt daarin ook de productie van de zonnepanelen mee. Daarbij wordt gekeken hoeveel energie er opgeslagen kan worden van de overproductie van de zonnepanelen. In de winter zal stroom van het elektriciteitsnet ingekocht worden op de day-aheadmarkt om te zorgen dat er een zo goed mogelijke besparing gaat plaatsvinden. Het energiemanagementsysteem van Energie Intern kan de batterijen aansturen op alle mogelijke manieren. 

Samen met importeur GWS Energy heeft Energie Intern afgelopen weekeinde de ingebruikname van de batterij gevierd.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de batterijen van SolaX Power in de Benelux te verkrijgen zijn.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten