logo
wvhj2023
© Landport
© Landport
1 juni 2024

Project van de week | 120 kilowattuur batterijen voor beveiligingsbedrijf Amersfoort

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week Voskamp Beveiligingstechniek in Amersfoort dat 120 kilowattuur batterijen in gebruik nam.

Creëer een betrouwbare stroomvoorziening: dag en nacht én met de mogelijkheid tot peakshaving. Met die vraag klopte Voskamp Beveiligingstechniek aan bij Installatiebureau Pals.

Toekomstige uitbreiding
Eigenaar Jack Pals realiseerde als antwoord op die vraag in nauwe samenwerking met Landport Energy een energieopslagsysteem bij het Amersfoortse bedrijf. ‘We hebben een configuratie gekozen die past bij de behoefte van Voskamp en tevens ruimte biedt voor toekomstige uitbreiding, bijvoorbeeld van laadpalen’, aldus Pals.

Met de batterijen is Voskamp verzekerd dat de beveiligingssystemen en bedrijfsprocessen 24/7 kunnen blijven draaien. De Block-S configuratie bestaat 2 batterijcabinets. Met zonnepanelen op het dak is er op zonnige dagen voldoende capaciteit om de batterijen op te laden.

De zonnepanelen en batterijen van Voskamp in cijfers

Aantal zonnepanelen: 170 stuks

Aantal batterijen: 2 Block-S batterijen

Vermogen batterijen: in totaal 120 kilowattuur

Fabrikant batterij: Landport Energy

Omvormer batterijen: hybride omvormer van 50 kilowatt

Fabrikant omvormer: Deye

Installateur: Installatiebureau Pals

Buitenterrein
‘We hebben ervoor gekozen om het systeem op ons buitenterrein te plaatsen’, vertelt Mark Tijs van Voskamp Beveiligingstechniek. ‘Vanwege het gewicht en de gewenste bevestiging staan de cabinets op Stelconplaten. Voor de veiligheid hebben we een hekwerk geplaatst zodat de units afgeschermd zijn. En voor de zekerheid is er cameratoezicht – beveiliging is immers onze corebusiness.’

‘Met deze installatie zetten we een nieuwe stap in de uitrol van de Block-S serie’, aldus accountmanager Niki Loffelt van Landport Energy. ‘Zeker nu steeds meer bedrijven met netcongestie geconfronteerd worden, neemt de vraag naar onafhankelijke energieopslag snel toe.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten