logo
wvhj2023
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
28 mei 2024

SPIE bouwt netaansluiting voor 200.000 zonnepanelen Ampyr Solar Europe

SPIE Nederland gaat voor Ampyr Solar Europe een onderstation bouwen om 200.000 zonnepanelen met een totaalvermogen van 96 megawattpiek op het stroomnet aan te kunnen sluiten.

Het zonnepark waarvoor het onderstation is, zal een oppervlakte van 45 hectare beslaan, gelijk aan 85 voetbalvelden.

Wind- en zonne-energie
Het nieuwe zonnepark van Ampyr Solar Europe wordt gebouwd tussen en naast bestaande windmolens. ‘Wind- en zonne-energie vullen elkaar goed aan, omdat er meestal weinig wind is als het erg zonnig weer is’, aldus Peter Grispen, Business Development Manager bij SPIE Nederland. ‘Door beide vormen van duurzaam opgewekte energie op één hoogspanningsstation aan te sluiten, dragen we bij aan het oplossen van het congestieprobleem op het net én aan de ambitie van onze klant om de CO2-uitstoot te verminderen.’

Tegen 2025 zal het nieuwe onderstation – dat zich al in de ontwerpfase bevindt – zonne-energie rechtstreeks aan het Nederlandse stroomnet leveren. Het zonnepark zal jaarlijks genoeg stroom opwekken om 28.500 huishoudens van stroom te voorzien. ‘Door vanaf het begin mee te denken over hoe het zonnepark wordt aangesloten op het hoogspanningsstation van TenneT aan de Westermeerdijk, konden we de meest optimale configuratie voorstellen zonder een kostbaar en tijdrovend aanbestedingstraject’, aldus Grispen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten