logo
wvhj2023
© Octave
© Octave
17 mei 2024

Octave onthult energieopslagsysteem met gebruikte batterijen elektrische auto’s

Het Antwerpse Octave heeft in samenwerking met het Leuvense Sentineo een nieuw energieopslagsysteem gepresenteerd dat gebruikmaakt van tweedehandsbatterijen uit elektrische auto’s.

Het door de 2 bedrijven gezamenlijk ontwikkelde batterijmanagementsysteem (bms) beheert de prestaties en veiligheid van de battery racks.

121 kilowattuur
De samenwerking van Octave en Sentineo richtte zich op het gezamenlijk ontwikkelen van de ‘master bms’ voor individuele battery racks van 121 kilowattuur met batterijen afkomstig uit de automobielindustrie.

De ontwikkelde ‘master bms’ maakt hergebruik mogelijk van de slave mbs’en van de battery modules zoals die gebruikt zijn in de elektrische voertuigen. Door gebruik te maken van zogenaamde inplugbare transceiver boards kan het systeem eenvoudig worden aangepast om te communiceren met verschillende slave bms’en en protocollen. Deze flexibiliteit maakt het geschikt voor het hergebruik van batterijen van elektrische voertuigen, aangezien een ‘master bms’ zo kan werken met batterijen van verschillende automodellen en -merken. Verschillende geavanceerde communicatieprotocollen maken externe connectiviteit en naadloze gegevensuitwisseling mogelijk tussen de master bms en de bms controller van elke batterij-unit.

Vervolgproject
Dankzij deze custom oplossing stelt Octave nu een veiligere, betaalbaardere en duurzamere manier te hebben gevonden om gebruikte batterijmodules van elektrische auto’s te gebruiken voor stationaire energieopslag. Zo wordt volgens de 2 bedrijven 100 ton CO2-uitstoot per megawattuur aan geproduceerde batterijen vermeden.

Octave en Sentineo zijn ook al een vervolgproject gestart voor de ontwikkeling van een flexibele master bms-oplossing.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten