logo
wvhj2023
© Triple Solar
© Triple Solar
16 mei 2024

Triple Solar introduceert oranjerood pvt-paneel dat warmte en stroom opwekt

Triple Solar heeft een nieuwe variant van zijn warmtepomppaneel gepresenteerd dat warmte en stroom opwekt: het oranjerode pvt-paneel Terracotta. Het pvt-paneel is onder meer geschikt voor monumenten.

Het oranjerode pvt-paneel Terracotta wordt geproduceerd in de eigen fabriek van Triple Solar in Emmen en is per direct leverbaar in zowel landscape- als portrait-uitvoering. De afzetverwachting is enkele duizenden zonnepanelen per jaar. Voor zwarte pannendaken en platte daken levert Triple Solar het standaard antracietgrijze pvt-paneel.

Per direct leverbaar
Het nieuwe product is per direct leverbaar en wordt mogelijk gemaakt doordat Triple Solar een samenwerking heeft met zonnepaneelfabrikant BISOL die pv-laminaten in allerlei kleuren kan leveren.

Het Triple Solar pvt-systeem levert alle warmte voor een gebouw, dankzij een combinatie van pvt-panelen met een water/water-warmtepomp. ‘Dit is de ideale oplossing voor monumenten, monumentale panden en gebouwen met beschermd stadsgezicht’, stelt Cees Mager, algemeen directeur van Triple Solar. ‘Een buitenunit is immers overbodig en er hoeven geen bodembronnen te worden geslagen, wat in stedelijke gebieden vaak lastig en vergunning-technisch onmogelijk is.’

Strikte regels
Monumenten kennen vaak strikte regels voor het kleurgebruik van de zichtbare materialen. Oranjerood, oftewel terracotta, is in de regel de standaardkleur voor dakbedekkingen.

Mager: ‘Monumentale panden blijven vaak achter in de energietransitie omdat het bestaande verduurzamingsaanbod, zoals zwarte zonnepanelen en buitenunits van een lucht/water-warmtepomp, niet geschikt is. Ons pvt-systeem is dankzij de ontwikkeling van het Terracotta-paneel nu ook de ideale oplossing voor historische daken.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten