logo
wvhj2023
© Luminus
© Luminus
20 april 2024

Project van de week | Zonnepark voor Vlaamse toeleverancier bakkerijen

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week het zonnepark van familiebedrijf Molens Geyskens in Beringen in Belgisch Limburg.

Molens Geyskens levert al sinds de eerste helft van de vorige eeuw bloem, meel en graansoorten aan bakkerijen. Kernactiviteiten zijn de aankoop, vermalen en verwerken van graanproducten voor bakkerijen en fabrikanten van koekjes. Bij dat productieproces gaat het familiebedrijf voortaan gebruikmaken van zelf opgewekte zonne-energie.

Nog duurzamer worden
Om zich klaar te maken voor de toekomst investeerde het bedrijf de afgelopen periode in een nieuwe maalderij, magazijnen en heeft het een zonnepark laten bouwen.

‘Duurzaamheid is een essentiële pijler binnen ons bedrijf en door de grondgebonden zonnepaneelinstallatie zullen we de eerste maalderij in Europa zijn die meer dan 35 procent zelfvoorzienend is’, vertelt Axel Geyskens, chief executive officer van Molens Geyskens, die spreekt van een mijlpaal om trots op te zijn. ‘Maar we blijven reflecteren hoe we in de toekomst nog duurzamer kunnen worden.”

De zonnepanelen van Molens Geyskens in cijfers

Aantal zonnepanelen: 2.434

Vermogen zonnepanelen: 700 wattpiek per stuk met een totaalvermogen van 1.704 kilowattpiek

Jaarlijkse stroomproductie zonnepanelen: 1.450 megawattuur

Installateur zonnepanelen: Insaver, onderdeel van de Groep Luminus

Projectbegeleiding: Encon (studie en aanbesteding)

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten