logo
wvhj2023
© ENGIE
© ENGIE
16 april 2024

ENGIE selecteert Equans voor bouw batterij van 100 megawattuur in Lelystad

ENGIE heeft Equans Solar & Storage en Equans Nederland geselecteerd voor de bouw van zijn energieopslagsysteem bij de Maxima-energiecentrale in Lelystad. Het gaat om een batterij van 100 megawattuur.

Equans zal de technische dienstverlening, technologie en realisatie van het nieuwe energieopslagsysteem met een vermogen van 35 megawattuur gaan verzorgen. Het project zal naar verwachting in 2025 in gebruik worden genomen. Naar verwachting zal het project de energievoorzieningszekerheid vergroten en het Nederlandse elektriciteitssysteem flexibeler maken.

Energieopslagtechnologie
Equans Solar & Storage bood samen met zusterbedrijf Equans Nederland een totaaloplossing voor verduurzaming van de bestaande Maxima-energiecentrale. Fluence, een wereldwijde marktleider op het gebied van energieopslag, zal de energieopslagtechnologie, software en diensten voor het project leveren.

De Maxima-energiecentrale omvat een gasgestookte elektriciteitscentrale van 900 megawatt en een zonnepark van 32 megawattpiek met een energiehub. Zodra het energieopslagsysteem operationeel is, wordt de overtollige energie lokaal opgeslagen en vrijgegeven tijdens piekvragen. ‘Nadat GIGA Storage ons opdracht gaf voor de realisatie van het energieopslagsysteem Green Turtle met een vermogen van 25 megawatt en opslagcapaciteit van 48 megawattuur beloont dit nieuwe project wederom onze technologische expertise in grootschalige batterijprojecten’, aldus Ruud Schenk, directeur Equans Infra & Energie.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten