logo
wvhj2023
© Evergem
© Evergem
12 april 2024

5.120 zonnepanelen Evergem verhuizen naar tijdelijke locatie

Om het waterspaarbekken in het Oost-Vlaamse dorp Kluizen te kunnen renoveren, worden in de gemeente Evergem 5.120 zonnepanelen verhuisd naar 2 nieuwe, tijdelijke locaties.

Het waterproductiecentrum in Kluizen speelt een belangrijke rol voor de watervoorziening in het noorden van Oost-Vlaanderen. Het kan op basis van oppervlaktewater tot 60.000 kubieke meter kraanwater per dag produceren.

Kortere tafels
Waterbedrijf De Watergroep renoveert het grootste en oudste waterspaarbekken in Kluizen. Voor deze renovatie moest een werf worden ingericht op het terrein en is een groot deel van de zonnepanelen verhuisd naar het weiland langs Volpenswege.

De Watergroep gebruikt de verbrede dijk langs de Nieuweweg als werf en opslagplaats. Om deze locatie vrij te maken, verplaatsten ze alle 5.120 zonnepanelen naar 2 nieuwe, tijdelijke locaties. Een deel is verhuisd naar de noordelijke dijk van het spaarbekken, een ander deel naar het weiland langs Volpenswege. Daar zijn de zonnepanelen zo dicht mogelijk bij het waterspaarbekken geplaatst op kortere tafels.

De renovatie van het spaarbekken wordt in oktober 2026 afgerond.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten