logo
wvhj2023
© Smappee
© Smappee
22 februari 2024

Smappee opent grootste snellaadplein voor elektrische auto’s van Vlaanderen

Het Kortrijkse bedrijf Smappee heeft Smartstop gepresenteerd: een netwerk van snellaadpleinen in België. Het eerste snellaadplein dat geopend is bij Shopping Pajot is direct het grootste van Vlaanderen.

Smartstop gebruikt enkel lokale hernieuwbare energie, speelt in op variabele tarieven en stuurt de snelladers slim aan. Dankzij de slimme sturing kan het concept volgens het bedrijf ook uitgerold worden op plaatsen waar een overbelasting van het stroomnet dreigt.

50 Smartstops
Met het concept ontzorgt Smappee vastgoedeigenaren – van plaatsing tot uitbating – langs secundaire wegen en drukke locaties. Met 18 snelladers is het exemplaar bij Shopping Pajot – een winkelcentrum in Sint-Pieters-Leeuw met 24 winkels – ook het grootste snellaadplein in Vlaanderen en het tweede grootste in België.

Smappee wil eind dit jaar 50 Smartstops hebben gerealiseerd om zo een van de belangrijkste aanbieders van snellaadpleinen te worden in België. Dat is in lijn met de ambitie van de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters die het laadnetwerk in Vlaanderen wil uitbreiden tot 35.000 laadpunten tegen 2025, waaronder ook snellaadinfrastructuur om de 25 kilometer langs snelwegen en grote verkeersaders.

Day-aheadprijzen
‘Elektrische rijders die laden bij Smartstop kunnen rekenen op een voordelig tarief, omdat we de beschikbare energie optimaal gebruiken en inspelen op variabele tarieven’, vertelt Stefan Grosjean, algemeen directeur en oprichter van Smappee. 'Onze geavanceerde algoritmen op basis van kunstmatige intelligentie (ai) houden rekening met day-aheadprijzen en weersvoorspellingen, zodat we laden met de goedkoopste energie. In het geval van een batterij slaan we goedkope energie op om later te gebruiken voor laadbeurten op dure energiemomenten.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten