logo
wvhj2023
© Svleusden | Dreamstime.com
© Svleusden | Dreamstime.com
14 februari 2024

Eigen Huis wil plan om consumenten met zonnepanelen te beschermen tegen energiebedrijven

Nu de salderingsregeling niet afgebouwd wordt, pleit Vereniging Eigen Huis voor een nieuw plan om zonnepanelen voor alle consumenten mogelijk te maken en hen te beschermen tegen heffingen van energieleveranciers.

Vereniging Eigen Huis stelt het behoud van de salderingsregeling als kans te zien voor de politiek en maatschappelijke organisaties om samen tot een nieuw plan te komen dat verduurzaming stimuleert en consumenten beschermt.

Wildgroei
Eigen Huis riep de Eerste Kamer samen met woningcorporatiekoepel Aedes, de Consumentenbond, VNG en de Woonbond eerder al op om de salderingsregeling pas af te bouwen als er genoeg garanties zijn voor consumenten.

Nu de blokkade van de afbouw een feit is, vindt de belangenvereniging voor huizenbezitters dat alle betrokkenen nu samen de schouders eronder moeten zetten om te komen tot een plan, dat zonnepanelen voor iedereen mogelijk maakt en consumenten beschermt tegen de wildgroei aan heffingen en andere maatregelen van energieleveranciers. Belangrijk hierbij is voor Eigen Huis dat een terugverdientijd van 7 jaar wordt gegarandeerd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten