logo
wvhj2023
© iwell
© iwell
13 februari 2024

iwell leverde vorig jaar ruim 50 energieopslagsystemen op

iwell meldt dat zijn omzet in 2023 met 153 procent is gegroeid. Het Utrechtse energieopslagbedrijf leverde afgelopen kalenderjaar meer dan 50 energieopslagsystemen met batterijen op.

In 2023 werden onder meer nieuwe installaties opgeleverd bij PostNL, Arriva en Oegema Transport.

Wind- en zonneparken
‘Bedrijven in heel Europa kampen met meerdere energie-uitdagingen: hoge en onvoorspelbare energieprijzen, niet kunnen uitbreiden door netcongestie en striktere duurzaamheidseisen’, vertelt Jan Willem de Jong, oprichter en directeur van iwell. ‘Met onze oplossingen worden ondernemers minder afhankelijk van het stroomnet. Daarnaast krijgen ze controle over de energie die ze zelf opwekken met zonnepanelen of windturbines en de prijs die ze voor energie betalen.’

Naast batterijoplossingen voor bedrijven, biedt iwell sinds vorig jaar ook energieopslagsystemen aan wind- en zonneparken die jaarlijks maximaal 50 megawattuur stroom produceren. De Punt in Barendrecht is het eerste opgeleverde project dat direct naast een zonnepark gelegen is.

25 nieuwe mensen
De groei en de ambities vereisen ook uitbreiding van het team van iwell. In totaal voegden zich het afgelopen jaar 25 nieuwe mensen zich bij het Utrechtse bedrijf, een groei van 93 procent. De Jong: ‘We zien heel duidelijk dat werken aan oplossingen voor de energietransitie talent aanspreekt. Onze sector biedt volop kansen en dat trekt ambitieuze en slimme mensen aan voor wie we nu ons kantoor hebben uitgebreid van 400 naar 1.100 vierkante meter. Daarmee hebben we plek voor zo’n 120 collega’s en we zijn nog volop aan het werven voor de volgende fase.’

In november vorig jaar opende iwell ook een tweede kantoor in Duitsland. Vanuit het kantoor in Düsseldorf werkt iwell aan het helpen van Duitse ondernemers. De eerste projecten bevinden zich inmiddels in de afrondende fase.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten