logo
wvhj2023
© André Muller | Dreamstime.com
© André Muller | Dreamstime.com
12 februari 2024

Voetbalstadion Het Kasteel van Sparta krijgt zonnepanelen

Het Kasteel in Rotterdam van Eredivisieclub Sparta wordt door energiebedrijf Essent grootschalig verduurzaamd. Het dak van het voetbalstadion wordt onder meer van 1.200 zonnepanelen voorzien.

Essent gaat bovendien een warmte-koude opslag (wko)-systeem realiseren. De verduurzaming wordt mogelijk gemaakt door langdurige samenwerking tussen Essent en Sparta Rotterdam, die voor de komende 30 jaar is vastgelegd.

Van het gas
Het stadion wordt voorzien van 100 procent duurzame warmte/koude en met de komst van 1.200 zonnepanelen wordt de weg vrijgemaakt om het volledige stadion all-electric te maken en van het gas af te halen.

Geschat wordt dat het nieuwe systeem jaarlijks meer dan 600 megawattuur aan elektriciteit zal opwekken, naast bijna 1.500 kilowatt aan warmte en 750 kilowatt aan koude. De zonnestroom wordt gebruikt voor het stadion, het kantoor, de verlichting en voor de wko waarbij het overschot wordt teruggeleverd aan het stroomnet. De warmte/koude wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het stadion, en in de winter ook voor de veldverwarming.

De planning is dat de eerste bronnen voor de wko in de aankomende zomerstop worden geïnstalleerd en de volledige installatie in het vierde kwartaal van dit jaar opgeleverd wordt.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten