logo
wvhj2023
© Andre Muller | Dreamstime.com
© Andre Muller | Dreamstime.com
12 februari 2024

Essent lanceert nieuw opleidingstraject voor monteurs

Essent lanceert een intern opleidingstraject voor monteurs. Deelnemers worden vanuit mPower, het carrièrecentrum voor Essent’s servicepartners, versneld opgeleid tot installatie- of service- en onderhoudsmonteurs.

De opleiding bestaat uit een intensief traject van 6 maanden waarbij kwaliteit en kennis van theorie en praktijk centraal staan. Na afronding van het trainingstraject gaan deelnemers zelfstandig ‘het veld’ in als volwaardig monteur.

Heating
Het trainingstraject wordt landelijk gefaseerd uitgerold binnen het netwerk. Gestart wordt met de ‘heating’ partners Energiewacht, Energiewacht West en Volta NXT. Deelnemers met een afgeronde opleiding op zak zijn verzekerd van een baan bij een van de servicepartners. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt van technisch geschoold personeel wordt hiermee voorzien in een groeiende behoefte.

Het opleidingstraject is ontwikkeld door de servicepartners zelf in samenwerking met het ROC Koning Willem 1 College. Met de eind vorig jaar gehouden pilots heeft Essent de eerste ervaringen kunnen opdoen en is het de bedoeling dat het traject landelijk gefaseerd wordt uitgerold.

1,5 jaar versneld
Het programma duurt 6 maanden en wordt als eerste gestart op locaties in Rotterdam, Enschede, Assen en Schinnen. Het is ontworpen voor mensen die gemotiveerd zijn om te werken als installatie-, of service- en onderhoudsmonteur, maar nog niet over de benodigde ervaring en/of certificaten beschikken. Er zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden aan de opleiding. Deelnemers krijgen direct een arbeidscontract bij een van de servicepartners van Essent en ontvangen vanaf dag 1 salaris.

Aan het einde van het opleidingstraject zijn de deelnemers in het bezit van de verplichte CO- en VCA-certificaten en hebben zij een publiekelijk erkend certificaat op mbo-niveau op zak. Na afronding van het traject beschikken zij over voldoende kennis, vaardigheden en praktijkervaring om zelfstandig als monteur klanten te bezoeken. Met dit nieuwe opleidingstraject wordt de ontwikkeling van een beginnend monteur naar een vakbekwaam – zelfstandig inzetbare – monteur met circa 1,5 jaar versneld én wordt de operatie in de begeleiding aanzienlijk ontlast.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten