logo
wvhj2023
© Alfen
© Alfen
6 februari 2024

Alfen tekent langetermijncontract met CATL voor levering batterijen

Alfen heeft een langetermijnleveringsovereenkomst getekend met CATL voor de levering van batterijen. Met de meerjarige overeenkomst kan het Nederlandse bedrijf voldoen aan de toenemende vraag.

Alfen stelt met het contract zijn leveringsketen voor energieopslagsystemen in Europa te versterken. De verwachting van het bedrijf is dat de energieopslagmarkt in Europa alleen al in 2024 met zo'n 60 procent zal groeien in vergelijking met 2023. Het gaat daarbij om het aantal megawattuur opslagcapaciteit bij netbedrijven en in de commerciële markt.

777 megawattuur
‘Met deze overeenkomst versterken we onze samenwerking met CATL’, duidt Marco Roeleveld, algemeen directeur van Alfen. ‘Zo kunnen we onze TheBattery-energieoplossingen blijven leveren. Hierdoor blijven we in staat om de groei van duurzame-energiebronnen te ondersteunen en de balans tussen vraag en aanbod op het gebied van elektriciteit te handhaven.’

Alfen heeft energieopslagsystemen uitgeleverd in 9 Europese landen en heeft een contractueel overeengekomen capaciteit van meer dan 777 megawattuur in 11 Europese landen. Alfen heeft voor de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Almere een nieuw pand van 15.800 vierkante meter gekocht op het BusinessPark de Vaart.

2 producten
De energieopslagsystemen van Alfen bestaan uit 2 hoofdproducten: TheBattery Elements en TheBattery Mobile.

TheBattery Elements is een industrieel, modulair energieopslagsysteem voor stationaire toepassingen variërend van 1 tot meer dan 100 megawatt. TheBattery Mobile is Alfen’s alternatief voor dieselaggregaten en beperkte netaansluitingen. TheBattery Mobile X werd afgelopen juni geïntroduceerd. Het is het vierde mobiele batterij-energieopslagsysteem van Alfen en heeft een opslagcapaciteit tot 720 kilowattuur en 270 kilowatt vermogen.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten