logo
wvhj2023
© Alfen
© Alfen
16 juni 2023

Alfen presenteert nieuwe generatie mobiele batterijen

Alfen heeft de vierde generatie van zijn mobiele batterijen gepresenteerd: TheBattery MobileX. De nieuwe energieopslagsystemen bieden de mogelijkheid om maximaal 720 kilowattuur stroom op te slaan.

De nieuwe productreeks is verder uitgerust met verbeterde veiligheidsfuncties en kent nog altijd dezelfde container van 10 voet.

Kleine netaansluitingen
TheBattery MobileX biedt een emissievrij, stil en snel inzetbaar alternatief voor een verscheidenheid aan toepassingen: van evenementen, festivals en bouwplaatsen tot maritieme toepassingen en laadpunten voor elektrische voertuigen.

Het is een mobiel plug-and-play systeem dat ook kleine netaansluitingen ondersteunt, zodat gebruikers de capaciteit van hun lokale aansluiting kunnen vergroten of een oplossing kunnen bieden voor zwakke netaansluitingen of netbalanceringsdiensten.

Lithium-ijzerfosfaat
De batterijunits kunnen standalone worden gebruikt, als onderdeel van een lokaal microgrid op een bedrijfslocatie, gegroepeerd om het vermogen te verhogen of als extra vermogen voor het voorkomen van piekbelastingen.

Op het gebied van veiligheid gebruikt TheBattery MobileX lithium-ijzerfosfaatbatterijen, die beter bestand zijn tegen hoge temperaturen. Daarnaast wordt hij geleverd met specifieke besturingssoftware om te allen tijde binnen veilige grenzen te kunnen werken. Alfen heeft rekening gehouden met toekomstige recyclebaarheid in het ontwerp, omdat lithium-ijzerfosfaatbatterijen minder complexe recycling ondersteunen vanwege de materiaalsamenstelling en de containers voornamelijk zijn gemaakt van staal en koper, die recyclebaar zijn.

Veelzijdiger
‘Met de toenemende prioriteiten om de energietransitie en decarbonisatie in Europa mogelijk te maken, zijn we verheugd om een veelzijdigere mobiele oplossing voor snelle implementatie aan te bieden’, aldus Marco Roeleveld, chief executive officer van Alfen. ‘Zo helpen we onze klanten hun doelen sneller te bereiken en over te schakelen op hernieuwbare-energiebronnen, of dit nu in de verhuursector is of als snellader of voor een industriële toepassing. TheBattery MobileX is een sprong voorwaarts in mobiele energieopslagtechnologie en laat zien hoe we onze onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten richten op het snel ontwikkelen van onze producten naarmate de behoefte aan een flexibele duurzame-energievoorziening toeneemt.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten