logo
wvhj2023
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
23 januari 2024

Zeeland start energiechallenge om stroomnet beter te benutten

Stichting Zeeuwse Publieke Belangen (SZPB) en Dockwize vragen ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers om zich in te schrijven voor de energiechallenge Boost the Energy Transition.

Ze worden gevraagd innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland en maken kans op financiële ondersteuning met een bedrag van 50.000 tot 250.000 euro. De challenge is geopend tot 22 maart 2024.

Netcongestie
Met de groeiende vraag naar elektriciteit en het stijgende aanbod ervan, wordt de provincie Zeeland geconfronteerd met netcongestie. Tegelijkertijd tonen studies aan dat elektriciteit slechts tot 50 procent van de toekomstige energiemix kan uitmaken. Om die reden is het volgens de initiatiefnemers van de energiechallenge van cruciaal belang om de ontwikkeling van een klimaatneutraal gas- en warmtenetwerk te versnellen, parallel aan de groei van het elektriciteitsnetwerk.

‘Hoe kunnen we binnen twee jaar met innovatieve projecten en pilots in Zeeland aantonen dat we de diverse energienetten op een veel intelligentere manier kunnen benutten en laten samenwerken, met als doel de energietransitie te versnellen?’ Dat is de door SZPB en Dockwize geformuleerde challenge.

Pilots
Via innovatieve projecten en pilots in Zeeland willen de initiatiefnemers binnen 2 jaar aantonen dat energienetten efficiënter en in samenhang ingezet kunnen worden en zo de energietransitie kunnen versnellen.

De winnaars van de challenge krijgen 6 maanden begeleiding van coaches en experts.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten