logo
wvhj2023
© PowerField
© PowerField
1 december 2023

PowerField neemt zonnepark Wolvega in gebruik

PowerField heeft zonnepark Wolvega in gebruik genomen. In de Friese gemeente Weststellingwerf heeft het bedrijf de afgelopen periode 5 megawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd.

De zonneweide voorziet jaarlijks ongeveer 1.500 Nederlandse huishoudens van zonne-energie.

Paardenrenbaan
Zonnepark Wolvega is ontwikkeld door en in eigendom van PowerField dat de zonnepanelen in een oost-westopstelling heeft geplaatst.

De zonneweide is gerealiseerd op een voormalige paardenrenbaan, die niet meer in gebruik was. Voorafgaand aan de bouw is de oude, vervallen bebouwing opgeknapt. De locatie is omringd door bedrijventerreinen Noord-West en Schipsloot. De omliggende groensingels zijn verjongd en aangevuld met extra beplanting, waardoor er relatief weinig zicht is op de zonnepanelen.

7 zonneparken
‘We zijn erg blij met de oplevering van Zonnepark Wolvega. Het is 1 van de 7 zonneparken die PowerField bouwt in 2023’, vertelt Jeffrey Janssen, projectmanager bij PowerField. ‘Hiermee zetten we mooie stappen in de energietransitie van Nederland en leveren we een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van gemeente Weststellingwerf.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten