logo
wvhj2023
© SemperPower
© SemperPower
30 november 2023

Grootste batterij van Nederland opgeleverd in Vlissingen

SemperPower heeft in Vlissingen de grootste batterij van Nederland opgeleverd. Het energieopslagsysteem Castor heeft een vermogen van 30,7 megawatt en een opslagcapaciteit van 62,6 megawattuur.

Het energieopslagsysteem moet als onderdeel van de energiehub van Vlissingen-Oost de integratie van wind- en zonne-energie in de Nederlandse energiemarkt versnellen.

Rolls-Royce
De batterij is als volledige turn-keyoplossing door Rolls-Royce geleverd, inclusief civiele werken, elektrische integratie en automatisering.

‘We zijn bijzonder trots om aan te kondigen dat we na de succesvolle installatie door Rolls-Royce de controle van ons tweede grootschalige energieopslagproject hebben overgenomen’, aldus Dennis Schiricke, algemeen directeur van SemperPower. ‘Dit project had de operationele fase niet kunnen bereiken zonder de samenwerking van onze leveranciers, capacity offtakers en financiers.’

SemperPower ontwikkelt momenteel een pijplijn van 1,4 gigawatt, inclusief de realisatie van het eerste op hoogspanning aangesloten energieopslagproject Antares.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten