Solar Magazine - SemperPower start in Vlissingen met bouw van batterij van 68 megawattuur
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SemperPower start in Vlissingen met bouw van batterij van 68 megawattuur
© Semper Power

SemperPower start in Vlissingen met bouw van batterij van 68 megawattuur

SemperPower is gestart met de bouw van project Pollux dat voorziet in een batterij met een vermogen van 30 megawatt en opslagcapaciteit van 68 megawattuur. Het wordt de grootste operationele batterij van Nederland.

Het energieopslagsysteem wordt in het najaar van 2023 opgeleverd en gerealiseerd naast Castor, een batterij van 63 megawattuur waarvan de bouw afgelopen november van start ging.

Volatiliteit ondervangen
Energiebedrijf Essent zal het Pollux-batterijsysteem gaan gebruiken om de volatiliteit van zijn duurzame-energieportfolio te ondervangen. De batterij draagt daarmee bij aan een snellere integratie van wind- en zonne-energie in de Nederlandse elektriciteitsmarkt.

Alfen bouwt als leverings- en installatiepartner het systeem op het terrein van North Sea Port midden in de energyhub in Vlissingen-Oost, direct naast tweelingzus Castor. Het systeem wordt direct aangesloten op het stroomnet van netbeheerder Stedin. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met Triodos Bank, a.s.r. en beheerder van duurzame beleggingsfondsen Meewind als financieringspartners.

‘Wij zijn trots dat wij op korte termijn ons derde grootschalige batterijproject mogen aankondigen’, stelt Dennis Schiricke, chief executive officer van SemperPower. ‘Het onderstreept opnieuw onze ontwikkelingscapaciteiten en de voorname rol binnen de energietransitie die we met onze projectpartners innemen.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
OUXO Energy B.V. zoekt:

Binnenwerk monteur MBO4 Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
OUXO Energy B.V. zoekt:

Zonnepanelen monteur

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!