logo
wvhj2023
© Autarco
© Autarco
30 november 2023

Autarco kondigt nieuwe thuisbatterij, hybride omvormer en zonnepaneel aan

Autarco heeft de komst van 3 nieuwe producten aangekondigd. Het bedrijf lanceert begin 2024 onder zijn eigen merknaam een nieuwe thuisbatterij, hybride omvormers en zonnepanelen met TOPCon-zonnecellen.

De high voltage thuisbatterij van Autarco is gebaseerd op lithium-ijzerfosfaatchemie. De Autarco LFP Batterij is geschikt voor 3-fase zonnepaneelinstallaties.

Tot 20 kilowattuur
De thuisbatterij kent een uitbreidbare opslagcapaciteit van 7 tot 20 kilowattuur. Het is mogelijk om op te schalen met draadloze modules en de gebruiker kan het energieverbruik en opslagniveau live monitoren.

Ook configureert de batterij automatisch op basis van het gebruikspatroon.

Volledig zwart
Het n-type bifacial TOPCon-zonnepaneel dat Autarco heeft aangekondigd, wordt geleverd in een volledig zwarte glas-glasversie.

Dankzij het zwarte patroonraster op de onderste glaslaag, biedt het zonnepaneel zonder volledig transparant te zijn de mogelijkheid van tweezijdig rendement en heeft het een diepzwarte uitstraling. De ‘TBJ Full Black’-zonnepanelen hebben de hoogste brandklasse; Class A Fire Rating. Tot slot zijn ze geheel vrij van PFAS en kennen ze een productgarantie van 15 jaar en een lineaire vermogensgarantie van 30 jaar.

LH-MII
De LH-MII tot slot is een 3-fasige hybride omvormer met een maximale laad-/ontlaadcapaciteit van 50 ampère / 10 kilowatt, een automatische UPS-functie en 3 tot 4 maximum power point trackers (mppt).

De omvormer is compatibel met high voltage lithiumbatterijen. Hij kan ook parallel worden geschakeld met andere hybride omvormers voor grotere installaties.

Uitbreiding naar Duitsland
Autarco kondigt bovendien aan zijn activiteiten uit te breiden naar Duitsland. ‘De uitbreiding naar de Duitse markt is een logische vervolgstap voor Autarco’, zegt Dan Horan, chief executive officer bij Autarco. ‘In de afgelopen jaren hebben we met onze geïntegreerde aanpak sterke relaties opgebouwd met pv-dealers en -installateurs in Nederland. We zien nu veel potentie in Duitsland, niet alleen vanwege de vraag naar zonne-energie, maar ook omdat onze aanpak uniek is in de Duitse markt. We zijn er dan ook van overtuigd dat we daar van meerwaarde zullen zijn voor de groei van de solar business van dealers en installateurs, en om zo ook in Duitsland bij te dragen aan de energietransitie.’ 

In de loop van 2024 komen de nieuwe Autarco-producten beschikbaar voor de Duitse markt, alsmede voor alle andere landen die Autarco bedient.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten