logo
wvhj2023
© Bliq
© Bliq
29 november 2023

Bliq presenteert nieuwe thuisbatterijen van 20 en 25 kilowattuur

Bliq heeft 2 nieuwe thuisbatterijen onthuld met een opslagcapaciteit van 20 en 25 kilowattuur met een 8 kilowatt hybride omvormer. De thuisbatterij van Bliq werkt zowel zonder als in combinatie met zonnepanelen.

Bij zonnepaneeleigenaren kan de batterij – die gebaseerd is op lithium-ijzerfosfaattechnologie –  toegevoegd worden als retrofit-installatie en kan de overtollige zonne-energie opgeslagen worden voor gebruik op een later moment of verkocht worden.

Volledig automatisch
De slimme aansturing van Bliq maakt hierin volledig automatisch de beste keuze. De batterij laadt en ontlaadt op basis van dynamische energieprijzen.

‘Deze 2 nieuwe thuisbatterijen zijn speciaal ontwikkeld voor woningen met een relatief hoog stroomverbruik of veel productie van zonnepanelen’, vertelt Vincent Klomp, chief executive officer van Bliq. ‘Met de thuisbatterij wordt nu gehandeld in stroom, dit levert het meeste op in een situatie van salderen. Bovendien is het systeem “future proof”. Zodra de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen start, past het algoritme zich aan naar eerst laden met eigen zonnestroom, aangevuld met laden op de goedkoopste uren voor stroom van het stroomnet. Deze stroom wordt vervolgens in huis opgemaakt om de meter op 0 te houden. Zo hebben gebruikers altijd de goedkoopste stroom van de dag, óók in de wintermaanden.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de thuisbatterijen van Bliq te koop zijn.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten