logo
wvhj2023
© Fronius
© Fronius
29 november 2023

Fronius presenteert nieuwe GEN24 omvormers voor zonnepanelen

De Oostenrijkse fabrikant Fronius heeft zijn nieuwe omvormer voor zonnepanelen Fronius GEN24 gepresenteerd. De productserie bouwt voort op de beproefde hybride omvormer Fronius GEN24 Plus.

De Fronius GEN24 bouwt voort op de beproefde hybride omvormer Fronius GEN24 Plus en is de nieuwste Fronius-omvormer voor thuisgebruik. Op het eerste gezicht zijn beide producten qua naam vrijwel identiek en beschikken ze over de gebruikelijke kwaliteit en specifieke kenmerken.

Back-upstroomvoorziening
De nieuwe Fronius GEN24 is uitgerust met een geïntegreerde functie voor back-upstroomvoorziening: het PV Point. In geval van een stroomstoring kan bijvoorbeeld een radio of een oplader voor een mobiele telefoon – of zelfs een klein stroomcircuit tot 3 kilowatt – worden voorzien van 1-fase-stroom via een apart, beveiligd stopcontact. Dit is mogelijk zonder extra componenten toe te voegen.

‘Met de Fronius GEN24 zijn onze klanten minder afhankelijk van het openbare stroomnet’, vertelt Leonhard Peböck, Product Marketing Solar Energy bij Fronius International. ‘Onze omvormer biedt gebruikers een efficiënte oplossing om de elektriciteit van hun eigen zonnepaneelinstallatie zelf te gebruiken zolang de zon schijnt.’

Hybride omvormer
Als hybride omvormer maakt de Fronius GEN24 Plus het in combinatie met een thuisbatterij mogelijk om overtollige, zelf opgewekte zonne-energie op te slaan en later te gebruiken.

Van de Fronius GEN24 kan in een handomdraai een hybride omvormer gemaakt worden via de software-upgrade Fronius UP.storage van Fronius. Dat maakt de Fronius GEN24 toekomstbestendig.

Allrounder
‘Hangend, plat of in een specifieke montagebeugel geplaatst, binnen of buiten - de Fronius GEN24 is een echte allrounder en biedt volledige ontwerpflexibiliteit, zelfs onder uitdagende omstandigheden’, besluit Peböck. ‘Met de omvormer kunnen dakconstructies met verschillende oriëntaties of zelfs kleine oppervlakken optimaal worden gebruikt om energie te produceren. Dankzij het geïntegreerde schaduwalgoritme - de Dynamic Peak Manager van Fronius - worden de hoogste opbrengsten bereikt, zelfs bij gedeeltelijke beschaduwing', vervolgt Peböck.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker alle details van de nieuwe omvormerserie Fronius GEN 24 en waar deze te koop is.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten