Solar Magazine - 141 miljoen euro subsidie beschikbaar via Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
141 miljoen euro subsidie beschikbaar via Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
© ElaadNL

141 miljoen euro subsidie beschikbaar via Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)

Ondernemers kunnen vanaf vandaag via de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) subsidie aanvragen voor het toepassen van vernieuwende technologieën die zorgen voor een lagere CO2-uitstoot.

Het gaat om demonstraties die zich focussen op het gebruik, het transport en de opslag van CO2, projecten rondom biobrandstoffen en opslag van duurzame energie. Demonstratieprojecten van batterijen zijn ook mogelijk, zolang er een directe koppeling is met een hernieuwbare-energie- productie-installatie.

Maximaal 30 miljoen euro
Ondernemers kunnen subsidie krijgen om een innovatieve techniek te testen in een pilotproject of te demonstreren in een demonstratieproject. De subsidie wordt toegekend aan bedrijven die een voor Nederland nieuwe toepassing van een apparaat, systeem of techniek introduceren die CO2-uitstoot vermindert.

Een belangrijke wijziging in de nieuwe aanvraagronde is dat ondernemers naast pilotprojecten voor meer soorten demonstratieprojecten subsidie kunnen aanvragen. Daarnaast is het maximale subsidiebedrag per project verhoogd van maximaal 15 miljoen euro naar 25 miljoen euro voor pilotprojecten, en 30 miljoen euro voor demonstratieprojecten.

2034
Waar ondernemers met hun demonstratieprojecten binnen de DEI+-regeling eerder moesten zorgen voor een lagere CO2-uitstoot in Nederland vóór 2030 is die termijn nu verlengd van 2030 naar binnen 10 jaar na de start van het project. Voor deze aanvraagronde is dat dus tot 2034.

‘De innovatieprojecten binnen deze subsidie zitten nog in de ontwikkelfase’, aldus Ruben Hortensius, regelingcoördinator van de DEI+ bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). ‘De doelstelling van 2030 kwam met het jaar dichterbij. De bijdrage aan een lagere CO2-uitstoot op die korte termijn was voor sommige projecten niet meer realistisch. Door de termijn te verleggen naar 2034 kunnen meer projecten die bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot subsidie krijgen.’

In de vorige DEI+ aanvraagronde die eindigde op 31 augustus jongstleden was 65 miljoen euro beschikbaar en deze werd ruimschoots overtekend. Aanvragen voor de nieuwe ronde van de DEI+ is mogelijk tot 29 augustus 2024 17.00 uur.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!