Solar Magazine - AMPYR Solar opent zonnepark Venray van 3,5 megwattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AMPYR Solar opent zonnepark Venray van 3,5 megwattpiek
© AMPYR Solar

AMPYR Solar opent zonnepark Venray van 3,5 megwattpiek

AMPYR Solar Nederland is een voortzetting van het door Henny Pelsers in 2017 opgerichte Limburgs familiebedrijf NaGa Solar dat sinds 2 jaar onderdeel is van AMPYR Solar Nederland.

Het zonnepark in Venray is ontwikkeld door NaGa Solar, en Ampyr Solar Nederland is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van dit project.

Voedselbos
Met de opening van het park in Venray realiseert AMPYR Solar Nederland in korte tijd zijn tweede project in Nederland. Eerder deze maand opende het bedrijf zijn eerste zonnepark in Echt- Susteren, waarbij de opening symbolisch gevierd werd met het aanplanten van de eerste boom in het bijbehorende voedselbos.

De opening van het 6.000 zonnepanelen tellende zonnepark is voor Venray een belangrijke stap in haar duurzaamheidsdoelstelling. Het is namelijk het eerste zon-op-landproject dat gerealiseerd wordt in de gemeente.

150.000 euro
AMPYR Solar Nederland heeft 150.000 euro gedoneerd aan de lokale energiecoöperatie BeePower dat het bedrag verdeelt onder de gemeente, Dorpsraad Oirlo en Coöperatie Energiepark Stichtse Peel. Met deze giften willen de organisaties inwoners van Venray helpen bij het bestrijden van energiearmoede en het verduurzamen van hun woningen.

Op dit moment ontwikkelt AMPYR Solar Nederland verschillende zonneparken: in Schietecoven, Schinnen, Horst aan de Maas en een tweede project in Echt-Susteren. Het doel van deze projecten is tweeledig: enerzijds de desbetreffende gemeenten en provincie Limburg helpen in haar doelstelling van het opwekken van duurzame energie, anderzijds het creëren van energieprojecten met een multifunctionele functie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Coolblue Energie zoekt:

Accountmanager Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!