logo
wvhj2023
© AMPYR Solar
© AMPYR Solar
17 november 2023

AMPYR Solar opent zonnepark Venray van 3,5 megwattpiek

AMPYR Solar Nederland is een voortzetting van het door Henny Pelsers in 2017 opgerichte Limburgs familiebedrijf NaGa Solar dat sinds 2 jaar onderdeel is van AMPYR Solar Nederland.

Het zonnepark in Venray is ontwikkeld door NaGa Solar, en Ampyr Solar Nederland is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van dit project.

Voedselbos
Met de opening van het park in Venray realiseert AMPYR Solar Nederland in korte tijd zijn tweede project in Nederland. Eerder deze maand opende het bedrijf zijn eerste zonnepark in Echt- Susteren, waarbij de opening symbolisch gevierd werd met het aanplanten van de eerste boom in het bijbehorende voedselbos.

De opening van het 6.000 zonnepanelen tellende zonnepark is voor Venray een belangrijke stap in haar duurzaamheidsdoelstelling. Het is namelijk het eerste zon-op-landproject dat gerealiseerd wordt in de gemeente.

150.000 euro
AMPYR Solar Nederland heeft 150.000 euro gedoneerd aan de lokale energiecoöperatie BeePower dat het bedrag verdeelt onder de gemeente, Dorpsraad Oirlo en Coöperatie Energiepark Stichtse Peel. Met deze giften willen de organisaties inwoners van Venray helpen bij het bestrijden van energiearmoede en het verduurzamen van hun woningen.

Op dit moment ontwikkelt AMPYR Solar Nederland verschillende zonneparken: in Schietecoven, Schinnen, Horst aan de Maas en een tweede project in Echt-Susteren. Het doel van deze projecten is tweeledig: enerzijds de desbetreffende gemeenten en provincie Limburg helpen in haar doelstelling van het opwekken van duurzame energie, anderzijds het creëren van energieprojecten met een multifunctionele functie.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten