logo
wvhj2023
© SolaX
© SolaX
13 november 2023

SolaX Power onthult nieuw geïntegreerd energieopslagsysteem X1/X3-IES

SolaX Power heeft zijn nieuwste innovatie onthuld: het X1/X3-Integrated Energy Storage (X1/X3-IES)-systeem van 3 tot 15 kilowatt. Het energieopslagsysteem kent een modulair ontwerp en plug-and-play functionaliteit.

Dit maakt volgens de fabrikant een bliksemsnel installatieproces mogelijk, dat slechts 30 minuten in beslag neemt. ‘Deze innovatieve aanpak minimaliseert niet alleen de uitvaltijd, maar zorgt er ook voor dat het systeem naadloos kan worden geïntegreerd in verschillende omgevingen’, aldus de fabrikant.

Maximale efficiëntie
Het energieopslagsysteem ondersteunt tot 200 procent oversizing, 200 procent pv-input en een maximum van 20 ampère DC-input per maximum power point tracker (mppt). Dit zorgt ervoor dat het systeem op piekefficiëntie werkt, wat zich vertaalt in een hogere opbrengst.

Met een omschakeltijd van minder dan 10 milliseconden vindt de overgang van netstroom naar back-upstroom vrijwel onmiddellijk plaats. Bovendien kan het systeem een emergency power supply (eps)-overbelasting van 200 procent aan gedurende maximaal 10 seconden en beschikt het over een laad-/ontlaadsnelheid van 50 ampère.

Time of use
Het X1/X3-IES heeft 24/7 time of use-functionaliteit. Door het energieverbruik tijdens piek- en daluren intelligent te beheren, kunnen gebruikers hun kostenbesparingen maximaliseren en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk minimaliseren.

Het X1/X3-IES-systeem heeft meerdere functies op basis van kunstmatige intelligentie: Smart Schedule, Intelligent Loads Management en Smart Scene zorgen ervoor dat energie efficiënt wordt toegewezen en benut wordt in lijn met de voorkeuren en eisen van de gebruiker.

Veiligheid
Gebruikers hebben de optie om bij het energieopslagsysteem geavanceerde functies te integreren, zoals arc fault circuit interrupter (afci) en rapid shutdown voor extra veiligheidsmaatregelen.

Daarnaast bevat het systeem Type II surge protective devices (spd) aan zowel AC- als DC-zijde voor verdere beveiliging tegen elektrische schommelingen.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten