Solar Magazine - Wocozon plaatst zonnepanelen bij 4.000e huurwoning in Dokkum
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wocozon plaatst zonnepanelen bij 4.000e huurwoning in Dokkum
© Wocozon

Wocozon plaatst zonnepanelen bij 4.000e huurwoning in Dokkum

Stichting Wocozon heeft voor Thús Wonen op de 4.000e huurwoning in Dokkum zonnepanelen geïnstalleerd. Bijna 75 procent van de huizen van de woningcorporatie heeft nu zonnepanelen.

Het streven van Thús Wonen is om zoveel mogelijk van hun woningen te voorzien van zonnepanelen, omdat daarmee de vaste lasten blijvend omlaaggaan.

Zonder winst
‘We horen elke keer weer hoe hard bewoners van sociale huurwoningen een besparing op hun energiekosten kunnen gebruiken’, vertelt Roland van der Klauw, directeur van Wocozon. ‘We zijn dan ook erg blij dat we samen met onze installateurs van Zonmaat de verduurzaming hebben kunnen versnellen bij Thús Wonen, zonder gedoe en zonder winst zodat het geld echt goed wordt besteed.’

Het eventuele rendement van Wocozon komt ten goede aan nieuwe duurzame initiatieven voor de bewoners.

Corona
Thús Wonen startte in 2019 met de aanleg van de eerste zonnepanelen. Omdat op een gegeven moment door corona het binnenwerk stillag, heeft de woningcorporatie die periode benut om het project met de zonnepanelen te versnellen. Het jaar 2021 was zelfs een piekjaar waarin 1.500 woningen zonnepanelen kregen.

Ondertussen is Wocozon ook gestart met het installeren van zonnepanelen op de hoogbouw in Dokkum. Daarnaast worden resterende woningen zonder zonnepanelen bij mutaties van huurders veelal ook voorzien van zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Sunprojects B.V. zoekt:

Tender Medewerker

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen, 1183 AG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!