logo
wvhj2023
© Fluvius
© Fluvius
27 oktober 2023

Fluvius start met installeren nieuwe generatie digitale meters

De Vlaamse netbeheerder Fluvius start met het installeren van de tweede generatie digitale energiemeters, zowel voor elektriciteit als voor aardgas. De meters worden geleverd door IBM en Landis+Gyr.

De meters worden de komende jaren geplaatst bij klanten die nu nog geen digitale meter hebben. Alle meters beschikken over dezelfde functies en voldoen aan dezelfde vereisten.

Raamcontract
In de zomer van 2021 sloot Fluvius een raamcontract af voor nieuwe, digitale energiemeters en bijbehorende uitleessystemen. De netbeheerder trad daarbij ook op als inkooporganisatie van de Waalse en Brusselse netbeheerders RESA, Ores en Sibelga. De waterbedrijven Farys, Pidpa en De Watergroep sloten bovendien aan voor de uitleessystemen, zodat de digitale watermeters hun gegevens kunnen doorsturen via de digitale elektriciteitsmeters.

Het contract werd gegund aan technologiebedrijf IBM en metering-specialist Landis+Gyr.

Afhankelijkheid verminderen
Door te werken met meerdere leveranciers wil Fluvius zijn afhankelijkheid van 1 specifieke leverancier verminderen en een ruime technologische blik naar de toekomst houden. Klanten kunnen echter niet zelf kiezen welke meter bij hen wordt geplaatst.

‘Alle meters zijn zeer uitvoerig getest, zowel in labo-omstandigheden als in reële situaties’, vertelt Paul Adriaensen, programmamanager van het digitalemeterprogramma bij Fluvius. ‘Ze komen allemaal tegemoet aan dezelfde specificaties, dus zowel voor onze technici als klanten zijn de verschillen zeer beperkt. Desondanks voorzien we aparte handleidingen voor elk type meter. De meterkasten krijgen een nieuwe sticker met een QR-code die klanten onmiddellijk naar de juiste handleiding leidt.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten