logo
wvhj2023
© DMEGC
© DMEGC
29 september 2023

DMEGC produceert zonnepanelen alleen nog maar met duurzame energie

Test- en certificeringsinstantie TÜV SÜD heeft DMEGC Solar een certificaat toegekend waarmee wordt bevestigd dat DMEGC Solar 100 procent hernieuwbare energie gebruikt voor de productie van zijn zonnepanelen.

De certificering markeert voor de Chinese fabrikant een belangrijke stap bij het opzetten van een CO2-neutrale productie. Het bedrijf wil zich namelijk niet alleen aanpassen aan China’s doelstellingen op het gebied van CO2-reductie, maar ook vooroplopen met duurzame, CO2-arme zonne-energieoplossingen.

ISO 14064-3:2019
Tijdens de beoordeling heeft TÜV SÜD op basis van de norm ISO 14064-3:2019 audits uitgevoerd in de fabriek van DMEGC Solar in Hengdian, Qixian en Sihong. De onderzoeksresultaten bevestigden dat deze fabrieken van het bedrijf voor het boekjaar 2022 aan de norm hebben voldaan.

Bovendien is in overeenstemming met de protocollen vastgesteld dat de zonnepaneelfabriek in Hengdian tussen 1 mei en 31 augustus van dit kalenderjaar uitsluitend hernieuwbare stroom heeft gebruikt. Ook de zonnepaneelfabriek in Sihong heeft tussen 1 januari en 31 augustus van dit jaar kalenderjaar uitsluitend duurzame energie gebruikt.

Fabrieksdaken
Om de doelstelling van het gebruik van 100 procent hernieuwbare elektriciteit te halen, legt DMEGC Solar de nadruk op de inzet van zonnepanelen op de eigen fabrieksdaken en is aanvullend bij regionale energieleveranciers duurzame energie ingekocht.

Op dit moment bedraagt de netgekoppelde zonnepaneelcapaciteit op het productiecentrum van DMEGC Solar 51,46 megawattpiek, wat een zelfverbruik van zonne-energie oplevert van 22,28 gigawattuur. Tegelijkertijd staat er een plan op stapel om nog eens 44 megawattpiek aan zonnepanelen op daken te plaatsen op bedrijfslocaties in Sihong, Lianyungang en Yibin.

Waardeketen
Naast het optimaliseren van het eigen energieverbruik, heeft DMEGC Solar ook een groen managementprotocol ingevoerd waarin CO2-arme producten centraal staan.

Als onderdeel hiervan zet het bedrijf zich in de hele levenscyclus van zijn producten in – van het ontwerp en de productieprocessen tot de inkoop van grondstoffen en logistiek – om zowel bij upstream- als downstreampartners in de waardeketen de CO2-uitstoot te verminderen.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen van DMEGC Solar te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten