logowvhj2023
© Volvo
© Volvo
28 september 2023

Nieuwe subsidie Drenthe voor zonnepanelen op parkeerterreinen

De provincie Drenthe heeft een nieuwe subsidie in het leven geroepen voor initiatiefnemers die zonnepanelen op parkeerterreinen willen realiseren. Er is 150.000 euro beschikbaar voor de regeling.

Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe hebben deze week positief over de subsidieregeling voor zonnecarports besloten.

Minimaal 20 parkeerplaatsen
Initiatiefnemers die solar carports willen ontwikkelen op terreinen met minimaal 20 parkeerplaatsen kunnen maximaal 50.000 euro aanvragen voor het financieren van funderingskosten.

‘Zonnepalen op parkeerterreinen zijn een goed voorbeeld van efficiënt ruimtegebruik’, stelt gedeputeerde Henk Jumelet. ‘Door de dubbele functie slaan we 2 vliegen in 1 klap: de carports bieden beschutting tegen diverse weersomstandigheden en leveren dankzij de zonnepanelen energie op voor de eigenaar. In Drenthe is er eigenlijk nog relatief weinig ontwikkeling op het gebied van solar carports. Dat heeft onder meer te maken met de hoge kosten. We hopen met deze regeling deze ontwikkeling te stimuleren. Bij veel animo kunnen we de regeling ook uitbreiden.’

150.000 euro
De subsidiepot bevat in totaal 150.000 euro. Initiatiefnemers die solar carports willen realiseren, kunnen bijvoorbeeld geld vragen voor de kosten voor de aanleg en versteviging van de fundering.

De regeling kan ook gecombineerd worden met andere subsidieregelingen van de provincie, zoals de regeling die oplossingen voor netcongestie subsidieert. Bij de uitvoering van de regeling trekt de provincie samen op met gemeenten. De regeling gaat open vanaf begin oktober.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.