Solar Magazine - Wachtlijst Enexis voor terugleveren zonne-energie groeit met 224 aanvragen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wachtlijst Enexis voor terugleveren zonne-energie groeit met 224 aanvragen
© Enexis

Wachtlijst Enexis voor terugleveren zonne-energie groeit met 224 aanvragen

De wachtlijst van Enexis voor netaansluitingen om wind- en zonne-energie terug te leveren is met 224 nieuwe aanvragen gegroeid. Er staan inmiddels 5.403 aanvragen in de wacht; goed voor 17,5 gigawatt vermogen.

Zowel voor de teruglevering van duurzame energie als voor de afname van stroom kampt Enexis met een fikse wachtlijst voor grootverbruikers in de provincies Drenthe, Groningen, Limburg, Noord-Brabant en Overijssel.

Noord-Brabant koploper
Waar Noord-Brabant een van de koplopers is bij de uitrol van zonne-energie, is de provincie ook nog altijd koploper als het gaat om het aantal aanvragen op de wachtlijst. Nog altijd 46 procent van de aanvragen op de wachtlijst voor teruglevering is afkomstig uit de zuidelijke provincie; gemeten naar vermogen gaat het om 32 procent van de aanvragen. De wachtlijst voor teruglevering groeide in de provincie afgelopen maand met 100 aanvragen, goed voor 95,2 megawatt. Op de wachtlijst voor afname is zelfs 65 procent van de aanvragen afkomstig uit Noord-Brabant; gemeten naar vermogen 62 procent.

Venray en Meeden
Voor het Limburgse elektriciteitsstation Venray staan nog altijd de meeste aanvragen voor de teruglevering van stroom met windmolens dan wel zonnepanelen op de wachtlijst: 156 in totaal, 3 meer dan 1,5 maand eerder. Het Brabantse dorp Uden volgt inmiddels op korte voet, met slechts 1 aanvraag op de wachtlijst minder. Het Groningse elektriciteitsstation Meeden heeft nog altijd de twijfelachtige eer om het meeste terugleververmogen op de wachtlijst te hebben: maar liefst 825,3 megawatt verdeeld over 29 aanvragen. Exact dezelfde hoeveelheid als 1,5 maand geleden.

Den Bosch-Noord en Horst
Tot slot kent het Brabantse elektriciteitsstation Den Bosch-Noord in het werkgebied van Enexis nog altijd de langste wachtlijst voor de afname van stroom. Er kwamen de afgelopen 1,5 maand 12 nieuwe aanvragen bij op de wachtlijst. Het Limburgse station Horst heeft het grootste vermogen op de afnamewachtlijst 136,5 megawatt, 4,5 megawatt meer dan bij de vorige update van Enexis.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Sunprojects B.V. zoekt:

Tender Medewerker

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen, 1183 AG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!