Solar Magazine - KOSTAL-omvormers PLENTICORE per direct compatibel met batterijen Dyness
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KOSTAL-omvormers PLENTICORE per direct compatibel met batterijen Dyness
© KOSTAL

KOSTAL-omvormers PLENTICORE per direct compatibel met batterijen Dyness

KOSTAL heeft zijn partnernetwerk uitgebreid met de Chinese fabrikant Dyness. De uitbreiding betekent in de praktijk dat de omvormerserie PLENTICORE per direct compatibel is met de Dyness Tower-batterij.

Dyness is gespecialiseerd in de productie van lithium-ionbatterijen voor gebruik in energieopslagsystemen. Een van de bekendste producten is de Dyness-batterij met de naam Tower. De hybride KOSTAL-omvormer PLENTICORE plus en de batterijomvormer PLENTICORE BI zijn compatibel met de batterijtypes T7, T10, T14 en T17.

Modulair ontwerp
De Dyness Tower-batterij heeft beschermklasse IP54 en een modulair ontwerp. Zo kan de batterij indien nodig worden uitgebreid en aangepast aan persoonlijke behoeften. In combinatie met de PLENTICORE plus of PLENTICORE BI is het mogelijk om maximaal 5 batterijmodules te gebruiken. Afhankelijk van het aantal batterijmodules heeft de toren een hoogte van 70 centimeter bij gebruik van 2 modules en tot 130 centimeter bij gebruik van 5 modules. De breedte is 50,4 centimeter en de diepte 38 centimeter. De bedrijfstemperatuur ligt tussen de 0 en 50 graden Celsius.

Een snel overzicht met de verwachte mate van zelfvoorziening en het zelfverbruik kan bepaald worden met de KOSTAL-zonnecalculator. Hier kunnen de batterijformaten eenvoudig aangepast worden met een schuifregelaar, zodat er meteen een schatting beschikbaar is van de verwachte mate van onafhankelijkheid.

2,5 tot 10 kilowatt
Afhankelijk van het ontwerp ligt het spanningsbereik van de Dyness Tower tussen de 192 en 480 volt. Dit leidt tot een laad/ontlaadvermogen van 5 tot 10 kilowatt bij de BI, afhankelijk van het model en het aantal batterijmodules. In het geval van de PLENTICORE plus 3.0-10 liggen de waarden tussen 2,5 en 6,2 kilowatt.

Aansluiting op de Dyness Tower is volgens KOSTAL eenvoudig. De hybride omvormer heeft een vermogen tussen 3 en 10 kilowatt, en kan ook hogere vermogens bereiken wanneer er 2 of meer apparaten gekoppeld zijn. Door de dynamische regeling van de PLENTICORE wordt op het juiste moment de grootst mogelijke hoeveelheid zelfopgewekte stroom geleverd.

Bekijk waar hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de batterijen van Dyness in de Benelux te koop zijn.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coordinator Service & Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Owner (Projectleider)

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!