logowvhj2023
© HR energy
© HR energy
21 september 2023

HR energy presenteert nieuwe warmtepomp Qube en nieuw pvt-paneel Qpanel

HR energy lanceert de nieuwe Qube pvt-warmtepomp en het verbeterde Qpanel pvt-paneel. Met deze 2 ontwikkelingen is het Qsilence pvt-systeem van de fabrikant compleet vernieuwd.

De Qube is een geavanceerde warmtepomp die dankzij zijn rendement woningen hybride of volledig gasloos maakt. De warmtepomp bevat eenvoudige besturingssoftware, speciaal ontwikkeld voor het Qsilence pvt-systeem. Alles bevindt zich in een compacte behuizing waarin vrijwel alle benodigde installatiecomponenten zijn opgenomen.

2 tot 8 kilowatt
Het vermogen van 2 tot 8 kilowatt maakt de Qube breed inzetbaar in zowel nieuwbouw als voor de verduurzaming van bestaande woningen. 

Ronald van der Ende, chief technology officer van HR energy en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Qube, over de lancering: ‘De Qube is het resultaat van intensieve inspanningen om een pvt-warmtepomp te creëren die niet alleen efficiënt en krachtig is, maar ook compact en eenvoudig te installeren. We geloven dat dit in Nederland geproduceerde product een gamechanger zal zijn in de overgang naar duurzame energie.’

23 procent meer
Het nieuwe Qpanel heeft 23 procent meer uitwisselingsoppervlak per vierkante meter en dit zorgt voor een verhoogde energieopbrengst waardoor er minder pvt-panelen nodig zijn. Qpanel pvt-panelen zijn daardoor ook toepasbaar als er weinig dakoppervlak beschikbaar is. Verder is de Qpanel warmtewisselaar nu achter de nieuwste generatie zonnepanelen te plaatsen.

Robbert van Diemen, chief executive officer van HR energy, benadrukt het belang van de innovaties: ‘Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling is dat de prijs van het Qsilence-systeem kan concurreren met veel toegepaste systemen zoals lucht-waterwarmtepompen. Met daarbij wel de voordelen van een stille en onderhoudsvrije bron met een hoger rendement.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar het Qsilence all-electric-systeem van HR energy in de Benelux te koop is.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.