logowvhj2023
hero-image
21 september 2023

Sinnefjild de Ekers met 25.000 zonnepanelen in Joure geopend

Chint Solar en ATLAS projecten hebben Sinnefjild de Ekers officieel geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van bezoekers aan de Open Energiedag, buurtbewoners en partijen die betrokken waren bij de ontwikkeling.

Bezoekers kregen tijdens de Open Energiedag de kans om een kijkje te nemen op het zonnepark en hun vragen te stellen aan de aanwezige experts. Voor de kinderen was er een zonneparksafari. Zij kregen spelenderwijs meer te leren over de flora en fauna op de zonneweide.

14,3 megawattpiek
Sinnefjild de Ekers is ten noorden van bedrijventerrein De Ekers in Joure gerealiseerd. De meer dan 25.000 zonnepanelen, met een opgesteld vermogen van 14,3 megawattpiek, kunnen jaarlijks ongeveer 4.600 huishoudens voorzien van duurzame energie. De bouw werd deze zomer afgerond.

Op het zonnepark staat de combinatie tussen het opwekken van duurzame energie, het versterken van biodiversiteit, recreatieve mogelijkheden en een maatschappelijke bijdrage centraal. Zo zijn onder andere een wandel- en ruiterpad aangelegd voor een lokaal ommetje en zijn er groene randen met bomen en faunapassages aangebracht. Daarnaast wordt een jaarlijkse financiële bijdrage geleverd aan het duurzaamheidsfonds van de gemeente De Fryske Marren en aan de lokale Stichting Agrarische Schouw Joure.

Keukentafelgesprekken
Wethouder Irona Groeneveld van gemeente De Fryske Marren: ‘Wij hebben als gemeente hoge duurzaamheidsambities, waarbij de energietransitie een belangrijke is. We zijn daarom blij met dit Sinnefjild De Ekers. Het levert een mooie bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.’

Sofian Eljarroudi, Head of Business Development bij Chint Solar in Nederland, voegt toe: ‘Sinnefjild de Ekers is een uitstekend voorbeeld van hoe duurzame energie, natuurontwikkeling en recreatie hand in hand kunnen gaan.’ Joshua van Middelkoop, projectontwikkelaar bij ATLAS, besluit: ‘Wij zijn trots dat Sinnefjild de Ekers na een jarenlange voorbereiding nu daadwerkelijk is gerealiseerd. Dankzij een zorgvuldig voortraject met onder andere keukentafelgesprekken, een inloopbijeenkomst en ontwerpsessies werd een breedgedragen plan gepresenteerd waartegen geen zienswijzen zijn ingediend of beroep is ingesteld. Wij willen onze buren, de omgeving, de gemeente De Fryske Marren, Wetterskip Fryslân en Liander bedanken voor hun inbreng en medewerking.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.