logo
wvhj2023
© Alius
© Alius
18 september 2023

Eerste woningen uitgerust met vernieuwd pvt-paneel Volthera EVO

Alius meldt dat de eerste woningen zijn uitgerust met de vernieuwde versie van zijn pvt-paneel Volthera EVO. Het pvt-systeem wekt naast elektriciteit ook thermische energie (warmte) op.

Het vernieuwde pvt-paneel werd door Alius afgelopen voorjaar gelanceerd op de vakbeurs Solar Solutions. Alius meldt sindsdien veel enthousiaste reacties te hebben mogen ontvangen, bovendien werd het product op de vakbeurs genomineerd voor Best Innovation Award.

All-electric
Volthera wekt zonnestroom en zonnewarmte op. De warmte kan gebruikt worden om water of lucht te verwarmen. Volthera kan zowel als compleet systeem worden aangeschaft en als bron voor een warmtepomp. Doordat de collectoren achter de pv-panelen worden geplaatst, is er op het dak geen zichtbaar verschil te zien tussen de pv- en pvt-panelen.

Het systeem is zowel hybride – all-electric ready – als all-electric toepasbaar.

TÜV-test
Om de betrouwbaarheid en prestaties van het Volthera EVO PVT-paneel te waarborgen, heeft het product een uitgebreide TÜV-test ondergaan. De onafhankelijke TÜV-metingen bevestigen de verwachte prestaties. Het Volthera EVO PVT-paneel is een volwaardige oplossing voor woningen met een beperkt dakoppervlak.

Sociale huurwoningen
Na de introductie zijn er een aantal projecten gerealiseerd, waaronder een project bestaande uit 21 sociale huurwoningen met een beperkt dakoppervlak. Deze woningen zijn voorzien van een all-electric systeem.

Dit bevestigt volgens Alius dat het Volthera EVO PVT-paneel ook een volwaardige oplossing is voor de sociale woningbouw. Op basis van de opgedane kennis en ervaringen zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd die helpen om het pvt-paneel ook als landscape-variant op de markt te brengen.

420 wattpiek
In augustus zijn bovendien de eerste projecten gerealiseerd met het nieuwe DMEGC TOPCon-zonnepaneel. Dit nieuwe pv-paneel van DMEGC heeft een vermogen 420 wattpiek, een lagere degradatie dan zijn voorgangers en levert goede prestaties bij weinig zonlicht. In combinatie met de collector kunnen de pv-panelen naadloos worden geïntegreerd tot een Volthera EVO PVT-paneel en zorgt het systeem voor een hogere opbrengst van elektriciteit en warmte.

Training en begeleiding
Om installateurs zo goed mogelijk up-to-date te houden en te ondersteunen bij het gebruik van het pvt-systeem biedt Alius kosteloze training en begeleiding aan. De training geeft praktische, theoretische en commerciële inzichten over het product.

Tijdens de eerste toepassing zullen installatieteams volledig worden begeleid vanaf de schouw tot aan de oplevering. Ook zijn een aantal servicepartners beschikbaar waar de eindklant gebruik van kan maken.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar het pvt-paneel Volthera EVO te koop is.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten