Solar Magazine - SolaX start uitlevering nieuwe hybride omvormer X3-ULTRA
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolaX start uitlevering nieuwe hybride omvormer X3-ULTRA
© SolaX

SolaX start uitlevering nieuwe hybride omvormer X3-ULTRA

De Chinese fabrikant SolaX is gestart met de uitlevering van zijn nieuwe hybride omvormer voor zonnepanelen X3-ULTRA. De omvormer is beschikbaar in vermogens van 15 tot 30 kilowatt.

Deze hybride omvormer die geschikt is voor commerciële energieopslagsystemen beschikt over een 3-fasensysteem met maximaal 3 maximum power point trackers (mppt’s).

Alle soorten zonnepanelen
De X3-ULTRA is volgens de fabrikant ontworpen voor integratie met alle soorten zonnepanelen, met een maximale DC-ingang van 36 ampère per mppt. Dit zorgt voor optimale prestaties en compatibiliteit met een breed scala aan zonnestroominstallaties.

De omvormer heeft de mogelijkheid voor 200 procent overdimensionering, wat resulteert in een hogere opbrengst en een vollediger gebruik van de beschikbare zonne-energie.

Flexibiliteit
Met dubbele batterijpoorten biedt de X3-ULTRA de vrijheid om batterijen afzonderlijk of parallel aan te sluiten, wat flexibiliteit biedt in configuraties van het energieopslagsysteem. Dit aanpassingsvermogen maakt de omvormer een veelzijdige oplossing voor uiteenlopende energieopslagbehoeften.

Met een omschakeltijd van minder dan 10 milliseconden garandeert de omvormer een ononderbroken stroomvoorziening met een naadloze overgang naar back-upstroom. Bovendien kan hij tot 10 seconden lang een EPS-overbelasting van 200 procent aan, waardoor hij robuust genoeg is om een breed scala aan belastingen te ondersteunen.

Veiligheid
Op het gebied van veiligheid is de X3-ULTRA uitgerust met een geïsoleerde bemonstering en optionele arc fault circuit interrupter (afci) voor extra bescherming. Bovendien is hij voorzien van type ii surge protective device (spd) aan zowel AC- als DC-zijde, om het systeem te beschermen tegen elektrische pieken.

Intelligent energiebeheer
De X3-ULTRA is tot slot uitgerust met een reeks intelligente functies. Smart Schedule optimaliseert de werkmodi om de efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen. De omvormer beschikt ook over intelligent loads management, dat ondersteuning biedt voor elektrische voertuigen (ev’s) en warmtepompen.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de X3-Ultra van SolaX in de Benelux te koop is.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
Sunconnect B.V. zoekt:

Duurzaamheidsadviseur

Fulltime (40 uur) - Oudkarspel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!