logo
wvhj2023
© SMA
© SMA
11 september 2023

SMA verbetert elektronicaproductie met nieuwe robots

De Duitse omvormerfabrikant SMA investeert tot eind volgend jaar 12 miljoen euro in zijn elektronicaproductie. Het geld wordt gebruikt voor de uitbreiding van de productielijnen voor printplaten in Kassel.

Met de investering stelt de fabrikant te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar omvormers voor zonnepanelen en batterijen. De nieuwe productielijnen krijgen ultramoderne werkstations die voldoen aan de allerhoogste ergonomische eisen. Bij het project wordt ook innovatieve robottechnologie ingezet. In totaal zullen er tegen eind 2024 bovendien ongeveer 50 nieuwe werknemers worden aangenomen.

Toeleveringsketen
‘Door onze elektronicaproductielijnen hier in Niestetal uit te breiden en te moderniseren, versterken we onze activiteiten in Duitsland en creëren we aantrekkelijke banen in de regio’, stelt Klaus Petry, executive vice president global operations bij SMA. ‘Dit is een belangrijke stap in de richting van het versterken van onze innovatiekracht en het verminderen van afhankelijkheden binnen de toeleveringsketen, ook op de lange termijn.’

Printplaten
Op de nieuwe elektronicaproductielijnen zullen de werknemers printplaten assembleren en controleren voor de nieuwe generatie omvormers. Deze printplaten zijn gevuld met meer componenten en elektronische chips.

Hoewel de nieuwe omvormers zijn uitgerust met grotere printplaten, betekent hun ontwerp volgens SMA dat ze compacter en krachtiger zijn. Hierdoor zijn de omvormers gemakkelijker te monteren, installeren en onderhouden.

Nieuwe productiehal
SMA profiteert momenteel van een toename in de vraag naar systemen en oplossingen voor pv- en batterijopslagsystemen. Naast de uitbreiding van de productielijnen voor elektronica investeert het bedrijf momenteel in een nieuwe productiehal. In de nieuwe SMA gigafabriek, waarmee de productiecapaciteit bijna verdubbelt van 21 naar 40 gigawatt, zullen vanaf 2025 systemen voor grootschalige zonne-energie- en energieopslagsystemen worden geproduceerd.

De komende weken wordt begonnen met de installatie van het speciale pv-systeem op het dak van de nieuwe fabriek.

Bekijk de omvormers van SMA die te koop zijn in de Benelux hier in de Solar Magazine Productzoeker.https://www.solarmagazine.nl/productzoeker/3/omvormer/?merk=sma

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten