logo
wvhj2023
© Supersola
© Supersola
7 september 2023

Supersola wil via NPEX nieuw kapitaal ophalen voor zonnepaneel met stekker

Ontwikkelaar van plug-and-play zonnepanelen met een stopcontactstekker Supersola wil via de NPEX-effectenbeurs 950.000 euro nieuw kapitaal ophalen. Het bedrijf is een crowdfundingactie gestart.

Via de NPEX-effectenbeurs geeft het bedrijf obligaties uit tegen een jaarlijkse rente van 10 procent. Beleggers kunnen inschrijven op de obligatielening vanaf 500 euro en de looptijd van de obligatie is maximaal 60 maanden.

Productie verdrievoudigen
Supersola wil met de financiering zijn werkkapitaal vergroten en de productie minimaal verdrievoudigen. Het bedrijf benadrukt dat sinds zijn start de vraag altijd groter is geweest dan het aanbod.

Het plug-and-play zonnepaneel van Supersola is binnen 15 minuten zelf te plaatsen op vrijwel elk plat dak of in de tuin. Oprichter Julius Smith: ‘Met de Supersola krijgen bijna alle huishoudens de mogelijkheid om hun huis te verduurzamen en kan al met 1 zonnepaneel begonnen worden. De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis, voorkomt duur installatiewerk en maakt het mogelijk het paneel mee te nemen als je gaat verhuizen. Het paneel is dus ook geschikt voor huurders, die meestal geen vaste zonnepanelen mogen installeren om hun energierekening te verlagen.’

De InvesteerdersClub
Eerder dit jaar haalde Supersola 1 miljoen euro financiering op bij ROM InWest, Tech Fund One en een aantal leden van De InvesteerdersClub. Hiermee heeft het de productiecapaciteit kunnen opschalen en de langst wachtende retailklanten hun zonnepanelen kunnen leveren.

Eind 2022 heeft Supersola bovendien een crowdfunding gedaan bij klanten en nauw betrokkenen. ‘We hebben de vorige crowdfunding gebruikt als werkkapitaal om een nieuwe batch te produceren’, duidt Smith. ‘Deze nieuwe crowdfunding gaan we gebruiken voor het verhogen van de productie.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten