logo
wvhj2023
© Supersola
© Supersola
17 mei 2023

Supersola haalt 1 miljoen euro op voor zonnepaneel met stopcontactstekker

Supersola – dat plug-and-play-zonnepanelen met een stopcontactstekker ontwikkelt – heeft onder leiding van ROM InWest een investering van 1 miljoen euro opgehaald om de productie op te schalen.

Naast de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Holland ROM InWest treden ook Techfund One en een aantal leden van De InvesteerdersClub toe als aandeelhouders.

Bouwmarkten
Het opgehaalde kapitaal dient volgens het bedrijf om verder op te schalen, meer producten te maken en de naamsbekendheid te vergroten. Dankzij de investering verwacht het bedrijf komend jaar een omzetgroei van meer dan 500 procent te kunnen realiseren.

‘Dit wordt het jaar waarin we Europees gaan groeien en in de Nederlandse en Franse bouwmarkten willen liggen’, stelt oprichter Julius Smith van Supersola. ‘Interesse is er vanuit heel Europa, maar we richten ons nu vooral op ons thuisland Nederland en op Frankrijk, waar vrijwel alle grote bouwmarkten – van Castorama tot E.Leclerc en Brico Depot – ons al hebben benaderd om onze zonnepanelen te kunnen verkopen. Tot op heden hebben we die vraag moeten afhouden door een gebrek aan productiecapaciteit en financiële middelen. Met deze investering breiden we onze productiecapaciteit uit zodat we kunnen gaan opschalen.’

Plug & Play-oplossing

Het zonnepaneel van Supersola is direct klaar voor gebruik. Aansluiten kan in 3 eenvoudige stappen: uitklappen, de ballasttanks vullen met water en de stekker in een geaard stopcontact steken. Het vullen en verzwaren met water is nodig om net als bij een parasolvoet het zonnepaneel stevig op zijn plaats te houden. Door het water er weer uit te laten lopen, kan het zonnepaneel laten weer verplaatst worden.

Eerst naar apparaten
De stroom die de Supersola via een standaardstekker levert aan het huis, gaat eerst naar de huishoudelijke apparaten die op dat moment stroom verbruiken. Als er meer stroom wordt opgewekt dan verbruikt, wordt stroom teruggeleverd aan het stroomnetwerk.

Gebruikers kunnen met 1 zonnepaneel beginnen en ter uitbreiding later meerdere zonnepanelen aan elkaar verbinden. ‘ De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis, voorkomt duur installatiewerk en maakt het mogelijk het zonnepaneel mee te nemen als je gaat verhuizen’, stelt Smith. ‘Het zonnepaneel is dus ook geschikt voor huurders, die meestal geen vaste zonnepanelen kunnen installeren om hun energierekening te verlagen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten