logo
wvhj2023
hero-image
17 oktober 2022

Supersola wint Consumer Electronics Show 2023 Innovation Award met plug-and-play zonnepaneel

Het Haagse bedrijf Supersola heeft op Consumer Electronics Show (CES) Unveiled in Amsterdam de CES 2023 Innovation Award gewonnen in de categorie ‘Home Appliances’ met zijn plug-and-play zonnepaneel.

Het zonnepaneel dat uitgerust is met een stopcontactstekker kan door iedereen thuis gewoon ingeplugd en gebruikt worden. Samen met 70 andere Nederlandse start-ups en scale-ups reist Supersola nu af naar de CES 2023 in Las Vegas.

Wasmachine
De CES Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende wedstrijd, georganiseerd op initiatief van de Consumer Technology Association (CTA). De jury beoordeelt de inzendingen op basis van innovatie, engineering en functionaliteit.

Julius Smith, oprichter Supersola, over het winnen van de prijs: ‘Het feit dat wij gewonnen hebben in de categorie “Home Appliance” onderstreept precies wat ons bijzonder maakt. Wij maken een zonnepaneel dat je – net als de wasmachine – gewoon in het stopcontact steekt en zijn werk doet zonder gedoe. Gezien de stijgende kosten voor vele huishoudens zien wij het als onze taak om de Supersola nog sneller te ontwikkelen. Daarmee bieden we mensen de mogelijkheid zelf energie op te wekken en hun energierekening te verlagen.’

Normale stekker
De Supersola is gepatenteerd en aansluiten kan in 3 stappen: uitklappen, vullen met water en de stekker in een geaard stopcontact steken. Het vullen met water is – net als bij een parasolvoet – om het zwaar te maken zodat het niet wegwaait. Zonder water is het ook verhuisbaar en neemt de gebruiker het gemakkelijk mee naar een nieuw (huur)huis. Via de normale stekker levert de Supersola stroom aan het huis. Die stroom wordt eerst gebruikt door de apparaten thuis en levert de overtollige stroom terug aan het elektriciteitsnet. Gebruikers kunnen met 1 zonnepaneel beginnen en uitbreiden wanneer ze willen. Omdat de zonnepanelen modulair zijn, kunnen meerdere doorlussen gerealiseerd worden met maar 1 stekker.

Crowdfunding
Supersola heeft zijn verkopen fors zien groeien in de afgelopen maanden, zowel via de website als via de bouwmarkten. Vanwege de hoge voorfinanciering lukt het Supersola momenteel niet om aan de vraag te voldoen. Daarom start het met crowdfunding. Door nu een financieringscampagne te starten en te investeren in een verbeterd logistiek proces verwacht Supersola grotere batches te kunnen produceren.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten